“Καλή χρόνια;”

2020: χρονιά σταθμός για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα... Διανύοντας το 2019, όλοι ευχόμασταν την μέρα που επιτέλους θα έρθει αυτό, το πιο στρογγυλό νούμερο από όλα...ανυπομονούσαμε να έρθει η 1 Ιανουαρίου...που να ξέραμε όμως τι μας επιφυλάσσει..!
Ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός ιού, του κορονοϊού, τον οποίο ούτε φανταζόμασταν ότι θα εξελιχθεί σε μία πανδημία, η οποία θα καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη από όλες τις απόψεις. Οι αυξανόμενοι νοσούντες και τα πολυάριθμα κρούσματα, οι θάνατοι χιλιάδων ανθρώπων, οι μακροχρόνιες καραντίνες, η εξάπλωση του ιού παγκοσμίως, η σωματική και ψυχολογική κούραση και η ζωή πίσω από μια μάσκα είναι μερικά από τα αποτέλεσματα του. Κι αυτό μια από τις πολυάριθμες περιπέτειες του 2020...
Φυσικές καταστροφές όπως ισχυροί σεισμοί, ακραία καιρικά φαινόμενα, κλιματική αλλαγή, εξαφάνιση ειδών ζώων και εμφάνιση νέων όπως αράχνες με φτερά, για το περιβάλλον. Διαμαρτιρίες και πορείες οι οποίες διαρκούν για μήνες για τον θάνατο του George Floyd και για το δικαίωμα για ισότητα, για ελευθερία, για ζωή, για εναντίωση στους νόμους οι οποίοι αναιρούν την προσωπική άποψη όπως την απαγόρευση της έκτρωσης, όσον αφορά την επικαιρότητα. Εκλογές στις ΗΠΑ, πολιτικές διαμάχες, απειλές, ικανοποίηση συμφερόντων, στα πολιτικά. Επικράτηση στερεοτυπικών αντιλήψεων, κάθε είδους εκφοβισμού και βίας, για την νέα γενιά. Τηλεκπαίδευση, κούραση, άγχος και πάλι κούραση για τους εφήβους, καθώς και στέρηση δημιουργίας αναμνήσεων και απόκτησης εμπειριών με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα τα οποία θα τις θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Και η λίστα δεν σταματάει αν γεμίζει ακόμη και τον τελευταίο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου...και το πιο τρομακτικό από όλα; Το παιδικό "The Simpsons" τα προβλέπει όλα αυτά πριν γίνουν με μεγάλη κι όλας ακρίβεια!!!
Όσο σκεφτόμαστε το 2020 τόσο θα βρίσκουμε δυσάρεστα γεγονότα...μοιάζει με προσομοίωση του παιχνιδιού "Jumangi"...και ξέρετε ποιος είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεφύγουμε και να δείξει επιτυχώς το ρολόι μας 00:00 1η Ιανουαρίου 2021: να φωνάξουμε όλοι μαζί τα μεσάνυχτα πριν την αλλαγή του έτους "Jumanji"! Κανείς, φυσικά, δεν μας διαβεβαιώνει πως δεν θα δείξει 11:60, αλλά μια φιλότιμη και συλλογική προσπάθεια 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μπορεί και να βοηθήσει ...!

Leave a Reply