Ταξίδι στο Λονδίνο… εξ αποστάσεως!

Αγαπητοί μου αναγνώστες,

Γειά σας! Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο Λονδίνο! Θα δούμε εικόνες, βίντεο και πληροφορίες. Λοιπόν ας ξεκινήσουμε! Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και πάρτε το εισιτήριο σας! Για να ξέρετε θα μείνομε μόνο ένα ΣΚ για αυτό μην παραγεμίσετε τις βαλίτσες! Το ταξίδι διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα άρα πρέπει να βρείτε τι θα κάνετε μέχρι να φτάσουμε. Απογείωση 🛫✈!!!!!!!!!!!Τώρα πετάμε! Μέχρι να φτάσουμε χαζέψτε αυτά τα blog. Είναι όλα φανταστικά!

Κατερίνα Σιδηροπούλου: https://blogs.e-me.edu.gr/a441766 Kater's blog!

Μαρία Σισμανίδου: https://blogs.e-me.edu.gr/a531986/ Happy Vibes!!!

Ελευθερία Σισμανίδου: https://blogs.e-me.edu.gr/a502644/  Ele's blog!

Ειρήνη-Στυλιανή Γεωργίου: https://blogs.e-me.edu.gr/a479190/ Hirine's blog!

Ειρήνη Αποστολίδου: https://blogs.e-me.edu.gr/a839715 Το blog της Ειρήνης  !!!!

Ζάχου Ευσταθία Παναγιώτα: https://blogs.e-me.edu.gr/a675958 Blog Amis

Ζαχαριάδη Εύα  https://blogs.e-me.edu.gr/a723697/

Και φτάσαμε!🛬Είμαστε στο πανέμορφο Λονδίνο!

Λονδίνο / Καθαρά Δευτέρα - 25η Μαρτίου | Versus Travel

Είναι Παρασκευή βράδυ άρα πρέπει να πάμε στο ξενοδοχείο μας. Μην φοβάστε έχω πληρώσει όλα τα έξοδα εγώ. Θα μείνουμε στο Riz Λονδίνο! Για δείτε....

Συλλογή εικόνας αυτής της ιδιότητας Συλλογή εικόνας αυτής της ιδιότητας

Συλλογή εικόνας αυτής της ιδιότητας

Εεεεε? Τι λέτε? Καληνύχτα! Τα λέμε αύριο το πρωί!

Καλημέραααααααααα! Πάμε για πρωινό! Καταρχήν θα φάμε εδώ...

Συλλογή εικόνας αυτής της ιδιότητας

Να και τρία πιάτα από την σπεσιαλιτέ του Λονδίνου!

Συλλογή εικόνας αυτής της ιδιότητας    Συλλογή εικόνας αυτής της ιδιότητας

 

Συλλογή εικόνας αυτής της ιδιότηταςΜιαμ φαίνεται!😋😋😋😋😋😋

Και τώρα ας εξερευνήσουμε την πόλη! Πρώτα θα επισκεφτούμε την Πλατεία Τραφάλγκαρ ! Να λίγες πληροφορίες:

Η πλατεία Τραφάλγκαρ είναι μία από τις κεντρικότερες πλατείες του Λονδίνου αποτελώντας ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Στην πλατεία δεσπόζει η στήλη του Νέλσον, νικητή της ναυμαχίας του Τραφάλγκαρ (πατήστε πάνω για να δείτε τι είναι)που περιβάλλεται από τα αγάλματα τεσσάρων λεόντων στη βάση της. Στην πλατεία υπάρχουν, επίσης, αρκετά αγάλματα και γλυπτά, με μια θέση που αποκαλείται "the Plinth" να καταλαμβάνεται εκ περιτροπής από εκθέματα μοντέρνας τέχνης. Η πλατεία είναι επίσης χώρος δημόσιων συγκεντρώσεων και εορτασμών, όπως, π.χ., η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η ιστορία της είναι τεράστια και δεν θέλω να σας κουράσω! Ας δούμε φωτογραφίες:

Έληξε ο «συναγερμός» στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο | ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Και ο επόμενος προορισμός μας είναι... Οι κήποι του Κένσιγκτον! Οι κήποι του Κένσιγκτον βρίσκονται στο παλάτι του Κένσιγκτον το οποίο είναι φανταστικό! Πληροφορίες:

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είναι μια βασιλική κατοικία που βρίσκεται στους Κήπους του Κένστιγκτον, στο Βασιλικό Προάστιο του Κένσινγκτον και της Τσέλσι (πατήστε πάνω για να δείτε τι είναι)στο Λονδίνο της Αγγλίας. Αποτελεί οικία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από τον 17ο αιώνα και σήμερα είναι η επίσημη κατοικία του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, του Πρίγκιπα Χάρι, της Πριγκίπισσας Ευγενίας της Υόρκης, του Δούκα και της Δούκισσας του Γκλόστερ, του Δούκα και της Δούκισσας του Κεντ, του Πρίγκιπα Μιχαήλ και της Πριγκίπισσας Μαρίας Χριστίνας του Κεντ. Σήμερα τα Κρατικά Δωμάτια του Παλατιού είναι ανοιχτά για το κοινό και βρίσκονται υπό τη διαχείριση της ανεξάρτητης φιλανθρωπικής οργάνωσης Ιστορικά Βασιλικά Παλάτια (πατήστε για να δείτε τι είναι αυτό),η οποία είναι μη κυβερνητική και δεν λαμβάνει κρατικούς πόρους. Τα γραφεία και οι ιδιωτικοί χώροι διαμονής του Παλατιού παραμένουν στην ευθύνη του Βασιλικού Νοικοκυριού (πατήστε)και συντηρούνται από το Βασιλικό Τμήμα Ιδιοκτησίας Νοικοκυριών. Το Παλάτι διαθέτει πολλά έργα ζωγραφικής και άλλα αντικείμενα από τη Βασιλική Συλλογή(πατήστε)

🌍 14 κορυφαία αξιοθέατα στο Hyde Park του Λονδίνου, στο Kensington και στην Chelsea - 2021

Και τώρα θα πάμε.... Στην Εθνική Πινακοθήκη!

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου (National Gallery) ιδρύθηκε το 1824 και στεγάζει σήμερα μια από τις πλουσιότερες συλλογές πινάκων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι 2.300 πίνακες που διαθέτει καλύπτουν την περίοδο από τα μέσα του 13ου αιώνα έως το 1900[2]. Βρίσκεται στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο. Τα έργα που διαθέτει θεωρείται ότι ανήκουν στο Βρετανικό λαό και γι' αυτό η είσοδος στην Πινακοθήκη είναι δωρεάν (αυτό δεν ισχύει για τις ειδικές περιστασιακές εκθέσεις που διοργανώνει).

Galería Nacional, Londres, Inglaterra, 2014-08-07, DD 036.JPG

Τώρα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο γιατί μεσημέριασε και το βράδυ σας έχω μια έκπληξη για αυτό ξεκουραστείτε! Αν θέλετε μπείτε στα παραπάνω blog☝☝☝☝

Είναι απόγευμα-βράδυ και θα πάμε να δούμε το Big Ben! Πληροφορίες:

Μπιγκ Μπεν λέγεται η μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ (πατήστε)στο Λονδίνο. γενικότερα παραπέμπει στο ρολόι ή τον πύργο του ρολογιού. Είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες και ο πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο. Η ανέγερση του πύργου ολοκληρώθηκε τις 10 Απριλίου 1808 Ο πύργος του ρολογιού έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα τόσο του Λονδίνου όσο και της Αγγλίας, συχνά στην "establishing shot" των ταινιών που γυρίζονται στην πόλη.

Να και δύο βίντεο:

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο μου! Νομίζω πως σαν πρώτη προσπάθεια για ταξίδι ήταν καλή. Γράψτε μου στα σχόλια αν θέλετε να ξαναταξιδέψουμε κάπου!

Bye bye!

Helen💜

21 comments

Skip to comment form

  1. Τέλειο !!!!😘😘😘😘Σαν να πήγα στα αλήθεια στο Λονδίνο !!!
    Ελένη κέρδισες καμία κλήρωση και βρήκες τέτοιο ξενοδοχείο…..😂
    Μπράβο σου !!!!!🥰

  2. Έψαξα το ακριβότερο ξενοδοχείο του Λονδίνου για τους αναγνώστες μου! Ευχαριστώ Ελευθερώνα μου💗!

  3. Τέλειο! Ευχαριστούμε Ευσταθία-Παναγιώτα!

    1. Παρακαλώ πολύ!
      Μου κάνεις μια χάρη; Μπορείς να με “φωνάζεις” Ευσταθία (σκέτο) ?

      1. Φυσικά!

  4. αχ τι τελειο με εκανες να ταξιδεψω εκει μεσα , με εκανες σαν να εχω παει !! Σαν πρωτη προσπαθεια δεν θα πω τελεια αλλα η καλυτερη πο εχω δει για να ταξιδεψω ετσι μου αρεσαν τα βιντεο για το μπιιγκ μπεν !!!

  5. Είναι υπέροχο! Εγώ θα ήθελα να ξαναπάμε πολλά ταξίδια.

  6. Ανυπομονώ να πάω και πραγματικά!!

    1. και εγώ

  7. πολύ ωραίο !!!

  8. Ευχαριστώ Ανθή! Και εγώ ανυπομονώ κορίτσια!

  9. Τέλειο άρθρο και τέλεια βίντεο!Θα ήθελα να πάω κάποια μέρα και εγώ!

  10. Απίθανοοοοοοο!!!Πάντα ήθελα να πάω στο Λονδίνο!Κ εσύ μας ταξίδεψες με τον πιο απίστευτο τρόπο!Να σου πω ένιωσα σαν να ήμουν με τα ξαδέρφια κ τους θείους μου(που μένουν στο Λονδίνο)κ βλέπαμε μαζί όλα αυτά τα αξιοθέατα!Κ το ξενοδοχείο απίστευτο!Όπως κ τα blog των άλλων κοριτσιών!Θα ζητήσω άδεια αν μπορώ να ξαναρχίσω το blog μου.

  11. Πολύ ωραία! Θα ήθελα πολύ να το κάνεις!

  12. Και εγώ που έλεγα ότι δεν έχω πάει στο εξωτερικό και μόλις πήγα!! Και χωρίς να ξοδέψω τίποτα!!! Φαίνεται πολύ ακριβό ξενοδοχείο!! Βέβαια σαν blogger σε καταλαβαίνω απόλυτα!! Αν μου δώσεις την άδεια να το κάνω και στο δικό μου blog!! 🥺🥺🥺

    1. Ευχαριστωωωω! Εννοείτε πως δεν με πειράζει! Θα χαρώ πολύ να κάνεις αυτό το άρθρο!❤️

  13. Θα κάνω ένα τέτοιο άρθρο και αν σε ενοχλήσει που σε αντιγράφω, θα το σβήσω🥺😔🥺!! Συγνώμη!!

    1. Δεν με ενοχλεί καθολουουουου 🥰! Ειλικρινά θα χαρώ παρα πολύ!

      1. Ευχαριστώ!!!!!!

  14. Πολύ ωραίο άρθρο!!! Μπορεί να μην πήγαμε στα αλήθεια αλλά έτσι φαινόταν διότι μάθαμε πολλά καινούργια πράγματα και είδαμε εικόνες σαν να τε βλέπουμε από κοντά!

Leave a Reply