28 Οκτωβρίου 🇬🇷 Το ΟΧΙ! των Ελλήνων

Γειά σας!🖐️ Συγνώμη😟 που έχω να γράψω άρθρο μια βδομάδα αλλά αυτό το άρθρο ήθελα πάντα να το κάνω. Η 28η🇬🇷 για εμένα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μόνο και μόνο όταν σκέφτομαι πως κάποιος πέθανε για να μπορώ να κάνω εγώ τώρα ότι θέλω με συγκινεί😢! Και το να λέει κάποιος πως δεν ξέρει τι γιορτάζουμε είναι πραγματικά εξωφρενικό😡! Για αυτό αποφάσισα να σας ανεβάσω μερικές πληροφορίες. Επίσης θέλω να ανεβάσω και το άρθρο της Ζάχου Ευσταθιας Παναγιωτας που μου άρεσε πάρα πολύ🥰.

https://blogs.e-me.edu.gr/a675958/

Να και οι δικές μου☺:

Η επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.[1] Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, πολλές ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως γιορτάζουν την Επέτειο του ΟΧΙ.

Στις 3 τα μεσάνυχτα ο Ιταλός πρεσβης Γκρατσι επισκέφθηκε μυστικά τον Ιωάννη Μεταξά στο σπίτι του. Του έδωσε ένα γράμμα το οποίο τους έλεγε να παραδοθουν. Τότε ήταν που οι Έλληνες απάντησαν το ΟΧΙ το οποίο άλλαξε για πολυ καιρό την ζωή τους. Άρχισε ο πόλεμος στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους για να κάνουμε εμείς τώρα αυτό που θέλουμε και να ειμαστε ελεύθεροι. Άλλοι τόσοι έχασαν μέρη του σώματός τους απο κρυοπαγήματα αλλά και τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ένα βιντεάκι:

Χρονια μας Πολλά!

6 comments

Skip to comment form

  1. Πολύ καλό άρθρο!!πολύ ωραίες πληροφορίες

  2. Φανταστικό άρθρο!!!

  3. πολυ ωραιο αρθρο

  4. Απίθανο άρθρο!!!🇬🇷

  5. ❤🙁😢

  6. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο και πολύ ωραίες πληροφορίες! Χρόνια Πολλά!

Leave a Reply