Αγαπητοί μου αναγνώστες,
Είναι η 1η φορά που ανεβάζω μια συνταγή την οποία έχω φάει😀 και έχω φτιάξει🧂🍳! Πιστέψτε με είναι πεντανόστιμη 🤗! Αποτελείτε από πολύ απλά υλικά(κρέμα γάλακτος, κασέρι🧀, μπέικον🥓 και σφολιάτα νμζ) Εγώ έφαγα αυτήν ακριβώς την συνταγή χωρίς το κρεμμύδι🧅❌. BTW είναι γαλλική συνταγή.(διαβάζεται κις λορεν)
Υλικά
- Φύλλο σφολιάτας 1 φύλλο
- Τυρί ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο
- Μπέικον 150 γρ κομμένο σε κυβάκια
- Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
- Κρεμα γάλακτος 250 ml
- Αυγό 1 τεμ
- Αλάτι - πιπέρι
- Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τους κύβους μπέικον. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο από την δεύτερη κουταλία βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να κρυώσει.Βουτυρώνουμε ελαφρώς με το υπόλοιπο βούτυρο ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκ και τοποθετούμε την σφολιάτα μας, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, από πάνω το μπέικον και στην συνέχεια το τριμμένο τυρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε την κις λορέν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ελπίζω να σας άρεσε!
13 σχόλια
Μετάβαση στη φόρμα σχολίων
Πολύ ωραία Συνταγή!!
Συντάκτης
Thanks!
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!
Συντάκτης
Thank you!😘
ειναι οντως καλη την εφτιαξα και ηταν σουπερ!
Ακούγεται πολύ ωραίο!! Βάζεις και μία φωτο/φία για να καταλαβαίνουμε καλύτερα περί τινος πρόκειται;;
Συντάκτης
Ναι, συγνώμη το ξέχασα….
It’s ok. Δεν πειράζει, έχει συμβεί και σε εμένα!
Υπέροχο άρθρο!
Συντάκτης
Ευχαριστωωωω
Παρακαλώ!
Φανταστικό άρθρο!!! Φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή αυτή!!!
Συντάκτης
Ευχαριστώ! Όντως!