NATIONAL GEOGRAPHIC – ΑΡΘΡΟ 4 – Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ

Μπορεί η τεχνολογία να μην έχει φτάσει στο σημείο να κλωνοποιεί ανθρώπους με τη βοήθεια των οστών τους (ή μήπως μπορεί;) αλλά μπορεί να δημιουργήσει τρισδιάστατα ομοιώματα. Για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουμε ότι πολλοί διάσημοι έχουν τα δικά τους κέρινα ομοιώματα σε ειδικό μουσείο του εξωτερικού!

Ένα ιστορικό πρόσωπο του οποίου η προτομή δημιουργήθηκε το 2013 είναι ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Τρίτος, βασιλιάς της Αγγλίας από το 1483 ως το 1485. Το 2013, ο σκελετός του ανακαλύφθηκε κάτω από ένα πάρκινγκ σε μια αγγλική πόλη. Πληροφορίες για την ζωή του εδώ.

Το National Geographic δημοσίευσε ένα άρθρο [στα Αγγλικά] που περιγράφει πώς κατάφεραν κάποιοι άνθρωπποι να δημιουργήσουν μια αψεγάδιαστη προτομή του βασιλιά, χρησιμοποιώντας το σχήμα του κρανίου του και αντλώντας στοιχεία από πορτραίτα του. Διαβάστε το εδώ.

Η αδελφή μου είδε ένα ντοκιμαντέρ (δείτε το παρακάτω) που περιγράφει έρευνες της ψηφιακές εποχής που ασχολούνται με τον Βασιλιά Ριχάρδο και με ενέπνευσε να γράψω αυτό το άρθρο.

“Είναι ένα ερώτημα που έχουν αντιμετωπίσει οι ηθοποιοί από τον Λόρενς Ολίβιε έως τον Κέβιν Σπέισι: Πώς έμοιαζε και ακούγονταν πραγματικά ο Ρίτσαρντ Γ', ο κακός πρωταγωνιστής του διάσημου ιστορικού δράματος του Σαίξπηρ;”

- Απόσπασμα από το άρθρο του National Geographic, 2013

Ιωάννα <3

Η 3D αναδημιουργία της προτομής του βασιλία Ριχάρδου ΙΙΙ, βασιλιά της Αγγλίας τον 15ο αιώνα.

Leave a Reply