NATIONAL GEOGRAPHIC – ΑΡΘΡΟ 5 – ουκρανία

Πιστεύω πως, είτε το θέλετε είτε όχι, έχετε ακούσει τουλάχιστον σαν γεγονός ότι από τον Φεβρουάριο του 2022, γίνεται πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, δύο κράτη της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Το National Geographic, με μια απίστευτη και πιστή ομάδα αντικειμενικών δημοσιογράφων και φωτογράφων, καταγράφει σε βίντεο ή/και φωτογραφίες και παίρνει αποκλειστικές συνεντεύξεις σε αυτό το άρθρο με τίτλο "Οι Ουκρανοί Πρόσφυγες Μοιράζονται τις Σοκαριστικές Ιστορίες τους" (διαβάστε το εδώ, και με διαθέσιμη μετάφραση στα Ελληνικά).

"Ξύπνημα από εκρήξεις. Ο αγώνας για την εύρεση διαβατηρίου. Μια οδυνηρή βόλτα με το τρένο καλυμμένη στο σκοτάδι για να αποφύγει τις ρωσικές δυνάμεις. Ελπίδα για μια «ζεστή γωνιά» για καταφύγιο. Η ιστορία κάθε πρόσφυγα είναι γεμάτη θλίψη και μια εντυπωσιακή κοινότητα—μια κοινή αγωνία ίσως αναπόφευκτη όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αντιμετωπίσουν σκληρές πραγματικότητες στα σύνορα της Ανατολικής Ευρώπης μέσα σε διάστημα μερικών ημερών."

#stopthewar

Ιωάννα <3

 

Leave a Reply