Ταξιδάκι στην Ανταρτική εξ…αποστάσεως!

Λοιπόν, τώρα που έπιασε ζέστη, για να μεταφερθούμε σε ένα όμορφο μέρος του πλανήτη μας, την Ανταρκτική!Ορίστε μια σελίδα από το ημερολόγιο μου κατά την επίσκεψη μου εκεί:

20/5/2038

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

σήμερα ξεκινάει το εικονικό μου ταξίδι στην Ανταρκτικη, αποκάτω σου έχω κάποες πρόχειρες σημειώσεις που έκανα πριν την επίσκεψή μου:

Η παγωμένη ήπειρος - σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος της Αυστραλίας και με το μεγαλύτερο μέρος της γης της πάνω από 2 χλμ. - είναι μια πολική έρημος. Βυθισμένος στο σκοτάδι για έξι μήνες του έτους, αλλά με σχεδόν σταθερό φως της ημέρας καθ 'όλη τη διάρκεια του αυστηρού καλοκαιριού, η Ανταρκτική είναι το πιο ανεξερεύνητο, εχθρικό και εξωπραγματικό μέρος στον πλανήτη. Δεν έρχεστε διακοπές στην Ανταρκτική - έρχεστε σε μια αποστολή. κυλώντας σε έναν απέραντο ωκεανό, ανεμοστρόβιλοι και κρύο πάγο για να περπατήσουν εκεί που λίγοι τολμούν.
Όμως σκληρό και πικρό όπως μπορεί να είναι αυτό το τοπίο, είναι γεμάτο απαλότητα και ζεστασιά. Οι φώκιες του μωρού πέφτουν στον πάγο, ενώ κωμικοί πιγκουίνοι κουνιούνται και βουτούν. Το γιγαντιαίο άλμπατρος ξεκινάει από γκρεμούς, ενώ η θέα της αναμενόμενης ανατολικής Ανταρκτικής ανατολής, που αντανακλάται στα νερά - θα λιώσει την καρδιά σας. Το αναμενόμενο άδειο τοπίο αποκαλύπτεται ότι είναι γεμάτο με μεταβαλλόμενα αξιοθέατα - πιγκουίνους, σφραγίδες και τις διακυμάνσεις του φωτός και του φρέσκου σκαλισμένου πάγου.
Αποφάσισα να κάνω μια ωραία κρουαζιέρα γιατί έχω ακούσει πως η εμπειρία είναι μοναδική.Μόλις μπήκα στο εικονικό μου καράβι!Φοράω το κράνος προσομίωσης θερμοκρασίας και πραγματικά το κρύο είναι τσουχτερό μπρρ...Θα με περάσεις για τρελή, αλλά στο εικονικό μου ταξίδι φοράω μπουφαν και πουλόβερ!Βλέπω κια άλλους ανθρώπους που κάνουν το εικονικό τους ταξίδι αυτήν την στιγμή, τώρα βλάπουμε κάτι και περίεργα γιγάντια παγόβουνα.Κλικ!ΤΡΆΒΗΞΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ!
Δεν χρειάζεται να κρυώνετε. Στην Ανταρκτική έχει μείον 92,2 ...
. Έχω ακούσει πως είναι πολύ σημαντικό να μίνουν παγωμένα γιατί αν λιώσουν θα ανέβει πολύ η στάθμη της θάλασσας!Τώρα διαβάζω τον ταξιδιωτικό οδηγό μου.Βλέπω από εδώ και από εκεί μικρά κομμάτια πάγου!Μα για μισό...Συγγνώμη ημερολόγιο αλλά προσπαθούσα να τραβήξω φωτο κάποιους πιγκουίνους λοιπόν καλή εε
Ανταρκτική, η άγνωστη ήπειρος.
Έψαξα κάποιες πληροφορίες για τους πιγκουίνους και τις έγραψα σε ένα χαρτί, είναι αρκετές αλλά ενδιαφέρουσες...

Οι πιγκουίνοι ( είναι ομάδα θαλάσσιων πτηνών που δεν μπορούν να πετάξουν. Ζουν σχεδόν αποκλειστικά στο Νότιο Ημισφαίριο, με μόνο ένα είδος, τον Πιγκουίνο των Γκαλάμπαγκος , που ζει βόρεια του Ισημερινού.

Το μεγαλύτερο είδος είναι ο Αυτοκρατορικός πιγκουίνος (Aptenodytes forsteri - Απτηνοδύτης του Φόρστερ): τα ενήλικα πουλιά έχουν μέσο ύψος 1,1 μέτρα και ζυγίζουν 35 κιλά ή και περισσότερο. Το μικρότερο είδος είναι ο Μικρός Μπλε Πιγκουίνος που έχει ύψος περίπου 40 cm και ζυγίζει 1 κιλό. Οι μεγαλύτεροι πιγκουίνοι διατηρούν τη θερμότητά του σώματός τους πιο αποτελεσματικά, κι έτσι ζουν στα ψυχρότερα κλίματα, ενώ οι μικρότεροι απαντώνται στα εύκρατα ή ακόμα και στα τροπικά κλίματα. Το 2002, μια ομάδα Αργεντίνων επιστημόνων εντόπισε στις ακτές της Ανταρκτικής Χερσονήσου ένα υποείδος του Αυτοκρατορικού Πιγκουίνου που φτάνει σε ύψος τα 1,6 μέτρα.

 Περνούν τη μισή ζωή τους στη θάλασσα και τη μισή στη στεριά.

Όταν οι μητέρες χάσουν έναν νεοσσό μερικές φορές προσπαθούν να κλέψουν από μια άλλη, συχνά χωρίς επιτυχία αφού τα υπόλοιπα θηλυκά που βρίσκονται εκεί κοντά βοηθούν την αμυνόμενη μητέρα να υπερασπίσει τα μικρά της.

Οι πιγκουίνοι δείχνουν να μη φοβούνται τους ανθρώπους, και πλησιάζουν τις ομάδες των εξερευνητών χωρίς δισταγμό!🐧

Τέλος πάντων κατά την διάρκεια του ταξιδιού μου φωτογράφισα μερικά απίστευτα τοπία και τα φύλαξα όπως πάντα εδώ μέσα:

Antarctica is amazing - Photorator

How to Lead as a Follower | Spartan Ideas

Ποζάρανε όλοι για να τους βγάλω...

Antarctica-Natural Beauty

Αυτή μου βγήκε λίγο θολή ☹

Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό και συγκλονιστικό!Τις είδα να πετάγοντα μέσα από την θάλασα!Αλήθεια, το ξέρατε πως οι όρκες είναι ένα είδος δελφινιού?

St Andrews Students in the Antarctic | St Andrews Antarctic ...

Antarctica | Unique Scenic Travel

Antarctica Cruise - Expedition Anarctic Cruise | Southern Explorations

Σαν παγωμένος καταράκτης δεν μοιάζει?

Antarctic Cruises & Expeditions | Quark Expeditions

Τελικά η τσουλήθρα τους αρέσει πολύ!

Να με κι εγώ!(με έβγαλε ένας συνταξιδιώτης μου)

Όταν το VR tour τελείωσε έβγαλα και μια τελευταία φωτογραφία

Amazing Antarctica in Photos | The Planet D | Travel Blog

Καληνύχτα Ανταρκτική!

Και να μην το ξεχάσω!Όταν γύρισα από το ταξίδι μου μπήκα στην e-me και έφτιαξα ένα e-me content memory game

Λοιπόν πως σας φάνηκε το ημερολόγιό μου!Θα απογοητευτείτε αλλά δεν είναι πραγματικό (-Τι μας είπες ρε Χριστίνα, το έχουμε καταλάβει!!) ούτε τις φωτογραφίες τις έβγαλα εγώ φυσικά! Αν θέλετε να κάνετε κι εσείς ένα ωραίο tour ατην ανταρκτική πηγαίνετε εδώ

11 comments

Skip to comment form

  1. Πολύ ενδιφέρον το κείμενο.

  2. Εγώ θα ήθελα να πάω πραγματικά στην Ανταρκτική! 🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧😀😅😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀🚢🚢🚢🚢🚢🚢🚢🚢🚢🚢🚢🚢🚢⚓⚓👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🧊🧊🧊🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶❄❄❄❄❄❄❄

    1. Κι εγώ το ίδιο!

  3. Πολύ ωραίο το <>

    1. Ευχαριστώ!!

  4. Τέλειο , πόση ώρα σου πήρε ; : )

    1. 1-2 ώρες!Χαίρομαι που σας άρεσε!

      1. Φανταστικό!!! Έχω δει πολλά ντοκιμαντέρ για την Ανταρκτική! 🐧🐧🇦🇶🇦🇶☃️🌨️

  5. τελειοοοο!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Τέλειο ημερολόγιο!!! Μακάρι να κάνεις κι άλλα τέτοια…🐧⛸🏒!!!!!!!!!!!!

    1. Θα κάνω!

Leave a Reply