✰Η πρωινή μου ρουτινα✰

Εσύ έχεις κάποια πρωινή  ρουτίνα; Λοιπόν εγώ έχω και αν και δεν την εφαρμόζω  πάντα, πραγματικά όποτε την εφαρμόζω νιώθω πολύ πιο οργανωμένη και παραγωγική !Ήξερες  ότι το να έχεις μια ρουτινα  το πρωί και να βάζεις στόχους σε βοηθάει να έχεις :

  •  αυτοπεποίθηση
  • οργάνωση, 
  • περισσότερο ελεύθερο χρόνο
  •  καλύτερη διάθεση ,
  • μειωμένο άγχος
  • να αποδίδεις καλύτερα στο σχολείο;

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον πλανήτη έχουν μια πρωινη  ρουτίνα η οποία περιλαμβάνει κάποια από τα βήματα που θα δείτε παρακάτω, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε!   Η παρακάτω ρουτίνα είναι ένα βασικό μοντέλο ρουτίνας για μαθητές, φυσικά εσείς μπορείτε να την προσαρμόσετε λίγο και στα δικά σας δεδομένα! 

Πρωινή ρουτίνα

1.Βάλε στόχο να ξυπνάς κάθε μέρα λίγο πιο νωρίς από το κανονικό, ας πούμε αν ξυπνάς συνήθως στις 7:00 τότε προσπάθησε να ξυπνήσεις στις 6:30 ή 6:40 (Σημαντικο: αν έχεις κοιμηθεί αργά μην ξυπνήσεις τόσο νωρίς, δεν είναι καλό για την υγεία σου). Αυτό θα σε βοηθήσει να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου πριν αρχίσεις να ετοιμάζεσαι για το σχολείο . Το ξέρω ότι το να ξυπνάς νωρίς μπορεί να είναι δύσκολο αρχικά άλλα με τον καιρό θα το συνηθίσεις. Θα θέλατε να κάνω ένα άρθρο με tips για να ξυπνας πιο ευκολα το πρωί?

Photo by Acharaporn Kamornboonyarush: https://www.pexels.com/photo/photo-of-person-holding-alarm-clock-1028741/

2.Αφού λοιπόν έχεις βάλει το ξυπνητήρι σου για τις 6:30 σήκω από το κρεβάτι σου ΑΜΕΣΩΣ! Μην κλίσεις το ξυπνητήρι και πεις στον εαυτό σου ''5 λεπτά ακόμα'' γιατί τα 5 λεπτά τελικά θα γίνουν μισή ώρα!

Photo by cottonbro: https://www.pexels.com/photo/a-woman-waking-up-10061461/

3.Στρώσε το κρεβάτι σου. Ξέρω ότι μπορεί να βαριέσαι αρκετά να στρώσεις το κρεβάτι σου αλλά αυτό έχει πολλά οφέλη

  • θα κάνει το δωμάτιό σου να φαίνεται πιο τακτοποιημένο 
  • θα σε αποτρέψει από το να ξαναξαπλώσεις στο κρεβάτι σου 
  •  θα κάνει και τους γονείς σου χαρούμενους 😊

Photo by cottonbro: https://www.pexels.com/photo/woman-fixing-the-bed-6940351/

4.Άνοιξε το παράθυρό για να μπει φως στο δωμάτιο και πιες ένα ποτήρι κρύο νερό. Αυτές οι δύο ενέργειες θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις εντελώς.

Photo by Mo: https://www.pexels.com/photo/crumpled-blanket-in-dark-room-at-sunset-3337209/

5. Ρίξε λίγο νερό στο πρόσωπό σου , κάνε την skincare routine σου αν έχεις και πλύνε τα δόντια σου 

What Is Double Cleansing, and Why Is It Important in Your Skin-Care Routine? | Allure

5.Κάνε μια λίστα με τους στόχους σου για την μέρα . Αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι πιο οργανωμένος όλη την ημέρα! 

Photo by Ron Lach : https://www.pexels.com/photo/a-person-writing-on-a-notebook-8487211/

6.Διάβασε ένα βιβλίο ή κάνε ένα streching  για 5-10 λεπτά πριν φας πρωινό αυτό θα σε χαλαρώσει και θα σε προετοιμάσει για την μέρα .

Photo by Rahul Shah: https://www.pexels.com/photo/woman-reading-a-book-beside-the-window-1031588/

7.Ντύσου (καλό είναι να έχεις αποφασίσει τι θα φορέσεις από την προηγούμενη μέρα για να μην τα ψάχνεις τελευταία στιγμή) και τσέκαρε αν έχεις στην τσάντα σου όλα τα βιβλία (καλό είναι η τσάντα να είναι έτοιμη απο την προηγούμενη μέρα)

Photo by MART PRODUCTION: https://www.pexels.com/photo/a-young-woman-packing-her-books-while-sitting-on-the-bed-8472976/

 8. Φάε το πρωινό σου ακούγοντας χαρούμενη και δυναμική μουσική! Αυτό βοηθάει πολύ στο να ξεκινάς την μέρα σου με καλή διάθεση. Μπορείτε να φτιάξετε μία playlist με τραγούδια που σας ανεβάζουν ή να επιλέξετε μια έτοιμη playlist  αν βαριέστε να φτιάξετε την δική σας, αν έχετε spotify μια που θα σας πρότεινα για το πρωί είναι η Happy Diathesi (κατα την γνώμη μου δεν έχει και τα καλύτερα τραγούδια αλλα σίγουρα σου ανεβάζει την διάθεση).

Photo by Daria Shevtsova from Pexels

9.Είσαι έτοιμος και αναχωρείς για το σχολείο και να ξεκινήσεις μια υπέροχη μερα !!!

Photo by Mary Taylor from Pexels

Συγγνώμη αν σας κούρασε το άρθρο, τα λεμε στο επόμενο το οποίο θα είναι μάλλον ''πώς να διακομίσεις το δωμάτιό σου''

14 comments

Skip to comment form

  1. Τέλειο άρθρο !! Όντως είναι καλό να βάζεις στόχους !!

  2. Πολύ ωραίο άρθρο! Κάνε τα tips ! Θα με βοηθήσουν πάααααααρα πολύ γιατί λατρεύω τον ύπνο!😁 Εγώ το πρωί ξυπνάω κάνω την skincare routine μου, ντύνομαι και φεύγω😅… Βαριέμαι να κάνω οτιδήποτε άλλο αλλά τώρα θα προσπαθήσω να κάνω αυτή τη ρουτίνα! Ευχαριστώ , το άρθρο σου ήταν πολύ βοηθητικό!

    1. Χαίρομαι που σου άρεσε και σε βοήθησε!

  3. Ούτε εμένα με κούρασε! Τέλειο άρθρο!!! Εμένα ένα τραγούδι που μου ανεβάζει την διάθεση είναι το: https://www.youtube.com/watch?v=adIci-ZvF00, https://www.youtube.com/watch?v=viRQRY4v12c και https://www.youtube.com/watch?v=mvODSowT3KY!

    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, ευχαριστώ που μοιράστηκες τα τραγούδια που σου αρέσουν, το δευτερο το είχα ξανακούσει αλλά τα υπόλοιπα όχι και είναι πολύ ωραία !

    2. Εγώ, πάλι πάντως Ευσταθία,😅 ήξερα μόνο το 3ο!! Η αλήθεια είναι πως μου αρέσουν τα τραγούδια που βγάζει!!

  4. ΤΕΛΕΙΟ!

  5. Πολύ ωραίο άρθρο😍😍😍

  6. Φοβερό άρθρο!!! Εμένα δεν με κούρασε καθόλου ίσα ίσα που με βοήθησε πολύ!!! Επίσης μπορώ να σου πω ότι μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις τα άρθρα σου! Πάρα αυτά όταν διάβαζα το άρθρο ένιωθα ότι μου έχεις βάλει κάμερες 😂 (κατάλαβες ότι το λέω για πλάκα αυτό) γιατί για παράδειγμα εγώ κάθε πρωί λέω 5 λεπτά ακόμα και ναι αυτά τα 5 λεπτά γίνονται μισή ώρα. Ή πολλές φορές ενώ έχω σηκωθεί θέλω να ξαναπέσω για ύπνο και αυτό με κάνει να καθυστερήσω παραπάνω. Επίσης μου είναι λίγο κουραστικό να στρώνω το κρεβάτι μου το κάνω όμως αναγκαστικά. Πάντως μπορώ να πω πως αυτό το άρθρο με βοήθησε πολύ στο να γίνω καλύτερη και να αλλάξω όλες αυτές τις κακές συνήθειες μου!

    1. Ευχαριστώ, χαίρομαι πολύ που σε βοήθησε το άρθρο<3 <3

  7. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ!!!!ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!

    1. Ναι αυτο ισχυει αλλα και εγω που εχω αδερφια αν ξυπνησω λιγο πιο νωρις προλαβαινω

  8. Εμένα δεν με κούρασε!! Τέλειο άρθρο!! Συμφωνώ απολύτως με την ρουτίνα!! Βέβαια θέλω να κάνεις άρθρο : Πως να ξυπνάς πιο εύκολα!! Ανυπομονώ για το επόμενο άρθρο σου!!

    1. Ευχαριστώ, χαιρομαι που σου αρεσε

Leave a Reply