10 τρόποι να γιορτάσετε την earth day 💚

Γειά σας! Εσείς είχατε ακούσει ποτέ για την ημέρα της Γης? Είτε την ξέρατε είτε όχι, συνεχίστε να διαβάζετε για να την γνωρίσετε και να μάθετε διασκεδαστικούς και εύκολους τρόπους για να την γιορτάσετε ενώ ταυτόχρονα να βοηθήσετε τον πλανήτη!

Η ημέρα της Γης γιορτάζεται στις 22/4 και καθιερώθηκε ως γιορτή το 1970 με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την αύξηση της ατμοσφαιρικής κυρίως ρύπανσης που είχε αρχίσει να εμφανίζεται σιγά σιγά και να τους ΄΄ταρακουνήσει΄΄ για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που υπήρχαν. 

Fun fact: Η earth day γιορτάζεται σήμερα σε πάνω από  175 χώρες!!

Ας αρχίσουμε λοιπον με τις ιδέες μιας και ο εορτασμός της Earth day είναι στην bucket list μου!

1.Μπορείς να φυτέψεις ένα δέντρο γι να σώσεις ένα δάσος! Φυσικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να φύτευες το δέντρο στην πραγματικότητα  αλλά δεν έχουν όλοι αυτήν την δυνατότητα, αν δεν μπορείς να συμμετέχεις σε κάποια εθελοντική ομάδα που φυτεύει δέντρα, μπορείς εύκολα απο το σπίτι σου να φυτέψεις ένα δέντρο μιας και υπάρχουν πολλοί τρόποι που σου επιτρέπουν  μέσω ιντερνετ να στείλεις ένα μικρό ποσό για να φυτευτεί ένα δέντρο ή να αγοράσεις απο ένα κατάστημα που δωρίζει ένα ποσοστό των εσόδων του για αυτόν τον σκοπό.Eδώ είναι ένα site με περισσότερες πληροφορίες (δυστυχώς είναι στα αγγλικά)

2. Μπορείς να φυτέψεις λουλούδια  ή έναν λαχανόκηπο στην αυλή ή το μπαλκόνι σου, έχει πλάκα και σε κάνει να εκτιμήσεις την ομορφιά της φύσης.

3.Άρχισε να κάνεις ανακύκλωση ή κομποστοποίηση, πολλοί κάνουν ήδη ανακύκλωση, ωστόσο αν στο σπίτι σου δεν κάνετε ανακύκλωση, προσπάθησε να ενημερώσεις και να ευαισθητοποιήσεις την οικογένειά σου για αυτό το θέμα. Μπορείς να φτιάξεις και ένα power point με τα επιχειρήματα σου για να τους πείσεις! Περισσότερα για την ανακύκλωση εδώ

4.Είναι μια καλή ευκαιρία για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου όσο λιγότερο μπορείς ! Το ξέρω ότι ίσως να θέλεις  να πάς μια βόλτα με την οικογένειά σου αλλά αντί να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο, μπορείτε να πάτε έναν περίπατο ή ακόμα καλύτερα να πάτε μια βόλτα με το ποδήλατο σας και γενικά αρχίστε να το κάνετε αυτό συνήθεια!

5.Μπορείς να φτιάξεις μια κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά, αν έχεις αδέρφια μπορείτε να το κάνετε μαζι ή να το κάνετε και σαν διαγωνισμό!

6.Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου αλλά και στην Γη μας και αγόρασε μια επαναχρησιμοποιούμενη υφασμάτινη τσάντα ή αλλιώς tote bag. Είναι φιλικές προς το περιβάλλον και έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ της μόδας!

7. Μπορείς απλά να πάς μια βόλτα στην εξοχή, να  παρατηρήσεις την φύση και να την εκτιμήσεις να δείς πόσο όμορφη είναι και με αυτόν τον τρόπο θα έχεις κίνητρο να την προστατέψεις!

8.Να φτιάξεις το Earth day jar, δηλαδή :

  • να γράψεις σε μικρά χαρτάκια  διάφορες ιδέες με πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να προστατέψεις τον πλανήτη
  • να βάλεις το βάζο σε μια κεντρική τοποθεσία του σπιτιού
  • να τραβάς πού και πού ένα χαρτάκι και να κάνεις αυτο που λέει για να βοηθήσεις τον πλανήτη

 

9. Δες ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με τον πλανήτη, μπορεί να είναι και ένα ντοκιμαντέρ με ζωα, θα σας πρότεινα το Planet Earth στο Netflix γιατί δείχνει διάφορα σπάνια ζωα και ζωα υπο εξαφάνιση και ενημερώνει για την καταστροφή του περιβάλλοντος με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο.

10.Κάνε  ένα αφιέρωμα στην Γη μας , θα μπορούσε να είναι σε μορφή power point που θα δείχνει υπέροχα τοπία και θα λες γιατί αγαπάς τόσο τον πλανήτη μας ή ό,τι άλλο θες εσύ! Θ α μπορούσες επίσης να κάνεις ένα σχετικό κουιζ μόνος σου ή με τα αδέρφια και τους φίλους σου. Παρακάτω τα λινκ για κάποια κουιζ σχετικά με τον πλανήτη (στα αγγλικά πάλι, συγγνωμη 🙁 )

 Αυτο σου δίχνει πόσο περιβαλλοντικά φιλικός είσαι

Άυτό είναι ένα αρκετά δύσκολο κουιζ για την ενέργεια 

Ενα personality quiz βασισμένο στις περιβαλλοντικες σου συνήθειες 

Ένα μέσης δυσκολίας κουιζ για τον πλανήτη μας 

Αυτά λοιπόν για σήμερα, ελπίζω να σας έδωσα κάπoιες ιδέες για το πώς μπορείτε να γιορτάσετε αυτην την μέρα, μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε για αυτά τα θέματα και να ενημερώνεται και τους φίλους και την οικογένειά σας. Happy (early) earth day 💙

Photo by Porapak Apichodilok: https://www.pexels.com/photo/person-holding-world-globe-facing-mountain-346885/

Photo of the article by Olya Kobruseva from Pexels

 

10 comments

Skip to comment form

  1. Τέλειο άρθρο ! Εγώ συνήθως φτιάχνω αφίσες ή βίντεο .

    1. Ευχαριστώ, τέλεια!

  2. Πολυ ωραιο αρθρο!!

  3. Τέλειο άρθρο και υπέροχες ιδέες! Σκέφτομαι να κάνω και εγώ ένα άρθρο για την ημέρα της Γης! 🌍❤️ <3

    1. Τέλεια, ανυπομονώ να το διαβάσω!

  4. Υπέροχες ιδέες! Πέρυσι έμαθα για την μέρα της γης αλλά δεν είχα κάνει τίποτα για αυτό… Φέτος θα το αλλάξω όμως!

  5. Πολύ ωραίο άρθρο!!! Ούτε εγώ την ήξερα αυτή την ημέρα της Γης!! Οι ιδέες που μας έδωσες είναι πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες!!!! 💜💙💚

  6. Τέλειο άρθρο!! Εγώ δεν την ήξερα την ημέρα της Γης😇 Πολύ ενδιαφέρον ιδέες!! Μπήκα και στο site!! Να πω την αλήθεια κάποτε είχα αγοράσει έναν κάκτο για το μπαλκόνι μου, αλλά ξεράθηκε γιατί ξέχασα να τον ποτίζω!! Επίσης (δεν ξέρω αν θα με περάσεις για χαζή) τι σημαίνει >3!! Άσχετο έ; 🤣🤣🤣

    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το άρθρο αν εννοεις αυτό: <3 είναι ουσιαστικά ένας διαφορετικός τρόπος για να πεις: ❤ (καρδουλα) όχι καλε δεν είσαι χαζη κι εγώ δεν το ήξερα πριν λιγο καιρο 😂😅

      1. A, ok, ευχαριστώ πολύ❤❤❤!!! <3

Leave a Reply