Οι 5+1 αγαπημένες μου δωρεάν εφαρμογές

Γειά σας και συγγνώμη που έχω τόσο καιρό να ανεβάσω, έκανα ένα διάλειμμα για να ξεκουραστώ από το σχολείο και απλά να χαλαρώσω γενικά αλλά τώρα επέστραψα! Αυτή είναι μια ιδέα άρθρου που μου την είχε προτείνει η ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ   πριν αρκετό καιρό και την ευχαριστώ πολύ! 

Οι περισσότεροι λοιπόν χρησιμοποιούμε τα κινητά μας για πολλούς σκοπούς και δυστυχώς ή ευτυχώς έχουν γίνει μεγάλο μέρος της ζωής μας, στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσω τις 5 αγαπημένες μου ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογές! Γενικά προσπάθησα να μην βάλω πολύ συνηθισμένες και βασικές εφαρμογές social media  όπως Youtube, Instagram (δεν έχω καν ) και TikTok (επίσης δεν έχω) βέβαια έβαλα μερικές αλλά πιστεύω ότι έχω βάλει  και κάποιες λιγότερο δημοφιλείς. Επίσης δεν θα συμπεριλάβω κανένα παιχνίδι γιατί γενικά  δεν παίζω παιχνίδια.Aς ξεκινήσουμε λοιπόν!

1.File:Pinterest Logo.svg - Wikimedia Commons

 

To ξέρω ότι είπα πως δεν θα βάλλω πολύ συνηθισμένες εφαρμογές αλλά δεν μπορούσα να μην την αναφέρω μιας και είναι από τις αγαπημένες μου εφαρμογές social media. Θεωρώ ότι είναι πιο χαλαρωτική και κάπως λιγότερο toxic σε σχέση με άλλα social media. Την χρησιμοποιώ για να παίρνω έμπνευση για κατασκευές, ρούχα και ζωγραφική για να βλέπω memes και γενικά για να χαλαρώνω. Μου αρέσει που μπορείς να οργανώσεις τις ιδέες που σου αρέσουν σε πίνακες και να τις έχεις μαζεμένες! Της βάζω 10/10

2.File:Goodreads logo.svg - Wikimedia Commons

Και αυτή είναι μια σχετικά δημοφιλής εφαρμογή ειδικά αν παρακολουθείτε το Booktube, Bookstagram, Booktok κλπ. Ουσιαστικά σε περίπτωση που δεν την ξέρετε είναι η εφαρμογή που χρειάζεται κάθε βιβλιοφάγος! Σου επιτρέπει να διαβάσεις και να γράψεις κριτικές για βιβλία, σου δίνει εξατομικευμένες  προτάσεις για βιβλία , μπορείς να αποθηκεύεις βιβλία σε φακέλους οι οποίοι στην εφαρμογή λέγονται ''ράφια'' και να τα οργανώσεις σε κατηγορίες want to read (θέλω να το διαβάσω) , currently  reading (το διαβάζω τώρα) , read (το διάβασα) . Έχει επίσης reading challenge, quizzes  και  online communities βιβλιοφάγων για να συζητάτε για βιβλία με άλλους χρήστες  και πολλά πολλά άλλα. To site goodreads από τον υπολογιστή δεν είναι ωραία σχεδιασμένο αλλά η εφαρμογή έχει πολύ ωραίο μοντέρνο design. Της βάζω 9/10

3. File:Duolingo logo.svg - Wikimedia Commons

Tο duolingo είναι μια από τις αγαπημένες μου εφαρμογές και την χρησιμοποιώ για σχεδόν έναν χρόνο! Είναι μια εφαρμογή για την εκμάθηση ξένων γλωσσών η οποία είναι δωρεάν (με διαφημίσεις αλλά δεν είναι ενοχλητικές). Σε βοηθάει να μάθεις μέσω ενός συστήματος επιβράβευσης και επανάληψης  και θυμίζει πολύ παιχνίδι κάνοντας την διαδικασία της μάθησης πιο διασκεδαστική και ευχάριστη ! Εγώ την χρησιμοποιώ για ισπανικά και γαλλικά και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ! Γαλλικά κάνω και στο σχολείο οπότε την χρησιμοποιώ περισσότερο για να κάνω επανάληψη, ωστόσο ισπανικά δεν ήξερα καθόλου ,ξεκίνησα μέσω αυτής της εφαρμογής  και τώρα έχω μάθει τα βασικά και μπορώ να μιλήσω λίγο! Της βάζω βέβαια 8/10 γιατί δεν είναι ιδανική για όλες της γλώσσες πχ κινέζικα (προσφέρει και κινέζικα αλλά δεν μπορείς να μάθεις μέσω της εφαρμογής πιστεύω) και επίσης είναι περισσότερο για τα βασικά και όχι για να σε κάνει να μιλάς τέλεια και με ευφράδεια! Αν διαβάζεις μέχρι εδώ, ευχαριστώ πολύ, βάλε στα σχόλια αυτό το emoji 🦋

4.

Η αλήθεια είναι ότι τώρα που είναι καλοκαίρι δεν χρησιμοποιώ αυτήν την εφαρμογή αλλά με είχε βοηθήσει πάρα πολύ μέσα στην σχολική χρονιά και μου έδινε κίνητρο για να διαβάσω ! Ουσιαστικά είναι ένα study timer για να διαβάζεις με ένα πολύ χαριτωμένο λαγουδάκι! Όσο περισσότερο διαβάζεις, τόσο πιο χαρούμενο γίνεται το λαγουδάκι και παίρνεις coins για να του αγοράσεις ρούχα και αξεσουάρ! Μπορείς επίσης να φτιάξεις μέσω της εφαρμογής To do lists και flashcards, καθώς και να δεις πόσες ώρες διάβασες ανα μέρα. Επιπλέον είναι colour coded ανα μάθημα, δηλαδή κάθε μάθημα είναι ένα διαφορετικό χρώμα, επειδή δεν ξερω πώς να το εξηγήσω θα βάλω εικόνα: 

Γενικά πολύ ωραία εφαρμογή της βάζω  9/10! 

 

5.

Notion Logo Download Vector

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ με έχει βοηθήσει αυτή η εφαρμογή! Είναι ουσιαστικά μια εφαρμογή οργάνωσης και σημειώσεων με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ δυνατότητες, καμία σχέση με την εφαρμογή σημειώσεων στο κινητό σας! Μπορείς να την προσαρμόσεις στο στυλ σου και βοηθάει πάρα πολύ με την οργάνωση και διάβασμα για το σχολείο (μου έσωσε πάρα πολύ χρόνο στις εξετάσεις)! Της βάζω 9/10, θα έβαζα 10/10 αλλά γενικά είναι λίγο μπερδευτική μέχρι να μάθεις να την χρησιμοποιείς οποτε πρέπει να δεις κάποια βίντεο στο  Youtube μέχρι να καταλάβεις πώς δουλεύει αλλά αξίζει ! 

+1 ΒONUS 

THE NEW SPOTIFY LOGO PNG 2022 TRANSPARENT

Άλλη μία εφαρμογή που μου αρέσει πάρα πολύ αλλά ο λόγος που την βάζω σαν bonus είναι 

  1. Είναι πολύ γνωστή εφαρμογή 
  2. Δεν είναι ακριβώς δωρεάν 

Νομίζω όλοι ξέρουμε αυτή την εφαρμογή αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτήν (υπερβάλω λίγο). Έχει ΟΛΑ τα τραγούδια που υπάρχουν και μπορείς να βρεις playlist ανάλογα με την διάθεση σου, να φτιάξεις δικές σου playlist να ακούσεις podcast και να έχεις εξατομικευμένα mix και προτάσεις μουσικής και πολλά άλλα ! Ακούω μουσική καθημερινά οπότε καταλαβαίνετε ότι την έχω λιώσει αυτήν την εφαρμογή. Δυστυχώς η δωρεάν version έχει πολλές διαφημήσεις και γενικά δεν είναι πολύ καλή οπότε αν θέλετε  καλύτερη εμπειρία θα πρέπει να πληρώσετε την συνδρομή 😥 

 

Αυτά λοιπόν! Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο και να μην σας κούρασα πολύ! Εσείς έχετε κάποια από αυτές τις εφαρμογές? Ποιά είναι η αγαπημένη σας εφαρμογή? Γράψτε μου στα σχόλια, θα χαρώ να μάθω! 

21 comments

Skip to comment form

  1. εγώ από αυτές έχω το pinterest και το duolingo και είναι τέλειες. επίσης έχεις καταπληκτικό μπλογκ !!

    1. Τέλεια!Ευχάριστω πολυυ!

  2. Μου φάνηκε πολλή καλή εφαρμογή το Study Bunny, νομίζω ότι θα με βοηθήσει του χρόνου! Να σου πω την αλήθεια μου αρέσει πολύ το Pinterest αλλά δεν έχω λογαριασμό. Όσο για τα social media, έχω μόνο λογαριασμό Tik Tok, αλλά δεν δημοσιεύω τίποτα. Τον έχω καθαρά για να βλέπω βιντεάκια. Θα συμφωνήσω με την Νάνσυ. Δεν χάνεις τίποτα. Instagram δεν με αφήνιουν να κάνω, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω και τόσο (το Instagram είναι γεμάτο από Full-photoshoped φωτο/φίες, λάθος-ανθυγιεινά πρότυπα ομορφιάς κ.τ.λ, αλλά έχει καλή πλευρά) Μια από τις αγαπημένες μου δωρεάν (εν μέρη) εφαρμογή είναι το Wattpad.

    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το άρθρο ναι το study bunny είναι πολύ βοηθητικό ! Ούτε εγώ έχω instagram ακριβώς για τους λόγους που είπες, το θεωρώ πολύ ψεύτικο και τοξικό (βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά κυρίως έτσι είναι)! Την έχω ακούσει την εφαρμογή που είπες αλλά δεν την έχω, θα την τσεκάρω πάντως!

      1. Εγώ τώρα τελευταία κόλλησα. Το Wattpad είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής ανάγνωσης που προορίζεται για τους χρήστες να διαβάζουν και να γράφουν πρωτότυπες ιστορίες. Μπορείς να βρεις και ξένες και ελληνικές ιστορίες. Ρομαντικές, δράσης, μυστηρίου, κωμωδίες κ.τ.λ

        1. Ναι το έψαξα και εγώ, λογικά θα το κατεβάσω γιατί φαίνεται πάρα πολύ ωραία εφαρμογή!

  3. Τέλειο αθρό ! Χαίρομαι που το έκανες και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!
    Μερικές εφαρμογες δεν τις ήξερα ! Κατεβάσα 2,5 και έχω το spotify και το pinterest..
    Σε πειράζει να κάνω και εγώ ένα τετοιο αρθρο ;;
    Σορι για την ορθογραφία αλλά βιάζομαι …

    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το άρθρο💗 Όχι δεν με πειράζει καθόλου, ανυπομονώ να δω τις αγαπημένες σου εφαρμογές!

      1. Ευχαριστώωω

        1. Επίσεις ξέχασα και αυτό : 🦋
          😂

          1. Αα ευχαριστώ πολύ 😉

  4. Τέλειο άρθρο!!! Εγώ χρησιμοποιώ το pinterest, spotify και douolingo…. Δεν είσαι η μόνη που δεν σε αφήνουν να έχεις social media😅

    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, δεν πειράζει που δεν έχεις social media πιστεύω ότι δεν χάνουμε και τίποτα

      1. Συμφωνώ!!!! Έτσι είναι!!! Αν και στεναχωριέμαι 😅

        1. Μην στεναχωριέσαι, κάποια στιγμή ίσως σε αφήσουν

          1. Θα με αφήσουν, όχι σήμερα πάντως!! Ευχαριστώ πολύ!!

  5. ΤΕΛΕΙΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!! THANKS!!

    1. Χαίρομαι που σε βοήθησα!

  6. Τέλειο άρθρο!!! Εγώ από αυτές τις εφαρμογές το μόνο που έχω είναι το Pinterest και είναι όντως μία τέλεια εφαρμογή και πολύ χαλαρωτική! Γενικά εγώ έχω Tik Tok, Instagram, Snapchat κλπ και είναι και εφαρμογές που τις χρησιμοποιώ αρκετά! Μου αρέσουν όλες οι εφαρμογές αλλά θα έλεγα πως μου αρέσει λίγο πιο πολύ το Tik Tok μιας και μου αρέσει να βλέπω διάφορα βιντεάκια! Βέβαια αυτή η εφαρμογή έχει μέσα και ακατάλληλα βίντεο να το πω και έτσι αλλά τέτοιου είδους βίντεο προφανώς και δεν τα βλέπω. Γενικά στην αρχική μου σελίδα (fy page=for you page) μου βγάζει περισσότερο βίντεο με κατασκευές, ζωγραφιές ή χορευτικά μιας και τέτοιου είδους βίντεο βλέπω. Και γενικά σε όσους έχουν Tik Tok,Instagram κλπ θα τους έλεγα να μην βλέπουν ακατάλληλα βίντεο/φωτογραφίες και καλό είναι όταν έχουμε μία εφαρμογή να προσέχουμε πάρα πολύ και να ξέρουμε να την χρησιμοποιούμε.

    1. Ναι όντως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Εγώ γενικά δεν έχω πολλά social media γιατί δεν με αφήνουν…

      1. Εντάξει δεν πειράζει που δεν έχεις πολλά social media! Ίσα ίσα που είναι και καλό γιατί όταν δεν έχεις πολλές εφαρμογές κλπ και γενικά δεν έχεις τι να κάνεις στο κινητό/ταμπλετ σου δεν είσαι και συνέχεια μπροστά από μία οθόνη και περνάς πιο διασκεδαστικά τον χρόνο σου!

Leave a Reply