10+1 βιβλία για να διαβάσεις μια βροχερή φθινοπωρινή μέρα🍂

Γειά σας και καλό φθινόπωρο σε όλους!! Δεν ξέρω για εσάς αλλά προσωπικά το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη μου εποχή και ανυπομονούσα πάρα πολύ να έρθει! Νομίζω το φθινόπωρο είναι μια εποχή που σχεδόν όλοι οι βιβλιοφάγοι λατρεύουν και είναι η τέλεια εποχή για να διαβάσεις έτσι ωραία cozy βιβλία! 

Οπότε ναι καλά καταλάβατε στο σημερινό άρθρο θα σας προτείνω 10+1 βιβλία που μου θυμίζουν το φθινόπωρο! Έχω κάνει ένα παρόμοιο άρθρο και για το καλοκαίρι που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ας ξεκινήσουμεε!

 

1. Όλη η σειρά Χάρι Πότερ

Jk Rowling Harry Potter Complete Collection 7 Books Gift Boxed Set Pack (Purple case) - 59.99 USD – Just Kids Books 

Ο Χάρι Πότερ είναι ένα αγόρι διαφορετικό  από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Χάνει τους γονείς του και αναγκάζεται να μείνει με τους θείους του και τον κακομαθημένο ξάδελφό του. Όταν γίνεται 11 χρονών λαμβάνει μια επιστολή από την Σχολή Χόγκουαρτς, μια σχολή διαφορετική από τις άλλες, σ’ έναν μαγικό κόσμο... Εκεί παρακολουθεί μαθήματα ασυνήθιστα, παίζει διασκεδαστικά παιχνίδια και κάνει νέες φιλιες ενώ προσπαθεί να προστατέψει τον κόσμο από τον κίνδυνο που τον απειλεί.

Σας την προτείνω όλη την σειρά και μου θυμίζει πολύ το φθινόπωρο μιας και το θέμα είναι με μάγους και εσωτερικό σχολείο (οικοτροφείο)! Ακόμα και αν την έχετε διαβάσει ήδη τώρα είναι καλή ευκαιρία να την ξαναδιαβάσετε! 

Ηλικίες: 9-10+

 

2.Η μυστηριώδης υπόθεση στο Σταιλς 

Η μυστηριώδης υπόθεση στο Στάιλς - Christie Agatha | Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Ο Άρθουρ Χέιστινγκς,  τραυματίας από το μέτωπο, δέχεται μια πρόσκληση για το Στάιλς Κορτ, το πατρικό του παλιού του φίλου Τζον Κάβεντις. Η ήσυχη έπαυλη φαντάζει ιδανικό μέρος για να περάσει την αναρρωτική του άδεια, όμως κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά. Κι όταν η μητριά του Τζον βρίσκεται νεκρή, όλες οι υποψίες στρέφονται στα μέλη της οικογένειας…Τότε κάνει την εμφάνισή του ο Ηρακλής Πουαρό ένας πανέξυπνος πρωην αστυνομικός αποφασισμένος να εξιχνιάσει την υπόθεση! 

Νομιζω ένα βιβλίο μυστηρίου δεν μπορεί να λείπει από το φθινόπωρο! Από τα αγαπημένα μου της Agatha Christie και ιδανικό για να ξεκινήσετε αν δεν έχετε διαβάσει ποτέ βιβλίο από αυτή την συγγραφέα! Δεν είναι βαρετό ούτε στιγμή και το τέλος είναι κάτι που αποκλείεται να περιμένετε! 

Ηλικίες: 12-13+

 

3.Ε.Π

Ε. Π. - Σαρή Ζωρζ | Εκδόσεις Πατάκη

Μια παρέα συμμαθήτριες με αθωότητα και αισιοδοξία πλάθουν όνειρα για ένα μέλλον ανέφελο, όπου θα συνεχίζουν να είναι μαζί, όπως και στο σχολείο. Μπορεί η συνοχή μιας τάξης στο γυμνάσιο θηλέων να φανεί πιο ανθεκτική από τη δύναμη της ζωής?Ένα υπέροχο βιβλίο που ακολουθεί την φιλία της Αλκη Ζεη και της Ζωρς Σαρρη μέσα στα σχολικά τους χρόνια τους στο Γυμνάσιο! 
Mου άρεσε πάρα πολύ και το έχω διαβάσει 2 φορές! Είναι φθινοπωρινό γιατί μιλάει για τα σχολικά τους χρόνια και η ιστορία είναι πολύ όμορφη επίσης είναι ενδιαφέρον που δεν έχει μέσα μόνο αφήγηση αλλά και γράμματα που ανταλλάσσαν οι φίλες μεταξύ τους ! Θα σας το πρότεινα ειδικά αν είναι να πάτε στο γυμνάσιο του χρόνου! 
Ηλικίες: 12+

4.Τζειν Έιρ 

Βιβλίο, Τζεϊν Ειρ, Charlotte Bronte - Dioptra.gr

Ορφανή από παιδί, η δεκαοχτάχρονη Τζέιν νιώθει σε όλη της τη ζωή ότι βρίσκεται στο περιθώριο. Αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, θα βρεθεί μπροστά στις πύλες του Θόρνφιλντ Χολ ως γκουβερνάντα στην υπηρεσία του μυστικοπαθούς Έντουαρντ Ρότσεστερ.
O καιρός περνάει και η Τζέιν γοητεύεται από τον ανήσυχο, ψυχρό αλλά κι ευγενικό κύριο του σπιτιού. Και καθώς η καρδιά της αρνείται να υπακούσει στη λογική, ένα τρομακτικό μυστικό αρχίζει να αναδύεται στο Θόρνφιλντ Χολ. Ένα μυστικό που για ακόμα μια φορά θα την κάνει να βρεθεί ένα βήμα πριν από την εξορία.

Το αγαπημένο μου βιβλίοο! Έχει ένα μελαγχολικό φθινοπωρινό και gothic vibe! Συνδυάζει την ζωη της Τζεην ως εσωτερική σε σχολείο, την ενηλικίωση της και τον έρωτα με το μυστήριο! Είναι λίγο μεγάλο αλλά αξίζει πιστεύω και θα σας το πρότεινα αν σας αρέσουν τα ρομαντικά κλασικά βιβλία! 

Ηλικίες: 12-13+

 

5. Χόμπιτ 

ΧΟΜΠΙΤ (Σκληρό εξώφυλλο) - Ξένη Πεζογραφία - Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ - Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο - Βιβλια για όλους

 Μπίλμπο Μπάγκινς είναι ένα μεσήλικο χόμπιτ που απολαμβάνει τις μικρές χαρές της άνετης καθημερινής ζωής. Η ηρεμία του όμως διακόπτεται ξαφνικά, όταν μια μέρα στο κατώφλι του σπιτιού του εμφανίζονται ο μάγος Γκάνταλφ και μια παρέα νάνων, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τον παρασύρουν σε μια περιπέτεια με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους.Το σχέδιό τους είναι να αρπάξουν τον αμύθητο θησαυρό που φυλάει ο Δράκος Νοσφιστής, με τον οποίο οι νάνοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν.

Πολύ ωραίο βιβλίο με αξιαγάπητους χαρακτήρες! Ιδανικό για τους fan της περιπέτειας και πολύ cozy μιας και είναι εμπνευσμένο από την Σκανδιναβική Μυθολογία και ο συγγραφέας το διηγείται σαν παραμύθι, μου άρεσε πάρα πολύ.

Ηλικίες: 10+

 

6.Η Ματίλντα και οι βιβλιοπεριπλανητές 

Μετά την εξαφάνιση της μητέρας της, η Ματίλντα Πέιτζις μένει με τη γιαγιά και τον παππού της που είναι ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου Πέιτζις & Σία. Μια μέρα ανακαλύπτει ότι μπορεί να μπει μέσα στα βιβλία και να αλληλεπιδράσει με φανταστικούς χαρακτήρες τότε η Ματίλντα αποφασίζει να μάθει την αλήθεια για το μυστικό της οικογένειάς της. Μαζί με τον φίλο της Όσκαρ ταξιδεύουν σε έναν φανταστικό ­κόσμο που κρύβει μαγευτικές ιστορίες αλλά και απρόσμενους κινδύνους!

Ένα βιβλίο για τα βιβλία! Ταιριάζει 100% με το φθινοπωρινό vibe μιας και διαδραματίζεται σε ένα βιβλιοπωλείο! Επίσης έχει υπέροχη εικονογράφηση! Ένα πιο εύκολο και ανάλαφρο βιβλίο που θα το πρότεινα για λίγο μικρότερα παιδιά αλλά διαβάζεται ευχάριστα και από μεγαλύτερα!

Ηλικίες: 9+

 

7.Οι τρεις ντεντεκτιβ 1- το μυστικό του πύργου της Φρικης

Μυστικό του πύργου της φρίκης'' (1990) - € 5,00 - Vendora.gr

Η καταχνιά του τρόμου περονιάζει την καρδιά κάθε ανθρώπου που τολμά να πατήσει στον Πύργο της Φρίκης. Ποιο μυστικό κρύβει αυτό το παλιό κτίριο; Αψηφώντας το Γαλάζιο Φάντασμα, τον μονόφθαλμο πειρατή, τις τρομακτικές τσιγγάνες αλλά και τις δολοπλοκίες του Νόρις του Αχαμνού, οι Τρεις Ντετέκτιβ θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που σίγουρα ταιριάζει στο φθινόπωρο μιας και αυτή η εποχή είναι αρκετά συνδεδεμένη με το Haloween! Ανατριχιαστική ιστόρια χωρίς να είναι υπερβολικά τρομαχτική όμως! Εγώ το έχω σε παλιά έκδοση της μαμάς μου που έχει και πολύ ωραία και creepy εικονογράφηση, δυστυχώς νομίζω τώρα κυκολφορεί μόνο σε e-book αλλά αν το θέλετε σε φυσική μορφή μπορείτε να το αναζητήσετε και σε κάποια βιβλιοθήκη ή μεταχειρισμένο!

Ηλικίες: 10-11+

8.Ιστορία χωρίς τέλος 

Ο μικρός Μπάστιαν Μπάλταζαρ Μπουξ, κρυμμένος στη σοφίτα του σχολείου του μια συννεφιασμένη μέρα του Νοέμβρη, διαβάζει ένα μυστηριώδες βιβλίο με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ και τον συναρπάζουν οι  περιπέτειες του ήρωά  Ατρέγιου για να σώσει τη Χώρα της Ονειροφαντασίας και τη βασίλισσά της. Πολύ σύντομα, ωστόσο, ο Μπάστιαν συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ένας απλός αναγνώστης-θεατής. Και ξαφνικά βρίσκεται ο ίδιος μέσα στην Ονειροφαντασία!(Αν διαβάζετε μέχρι εδώ ευχαριστώω, βάλτε στα σχόλια αυτό το emoji🤎)

Αυτό το βιβλίο είναι μία πανέμορφη ευφάνταστη ιστορία-παραμύθι που έχω συνδέσει με το φθινόπωρο! Είναι λίγο μπερδευτικό στην αρχή γιατί είναι ουσιαστικά ένα βιβλίο μέσα σε ένα βιβλίο 🤷🏻‍♀️ αλλά το συνηθίζεις εύκολα!

Ηλικίες: 10+

9.Αρσεν Λουπεν: Το μυστηριο της χρυσής σκόνης 

ΑΡΣΕΝ ΛΟΥΠΕΝ, ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΣΚΟΝΗΣ / LEBLANC MAURICE

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα όπου ο έρωτας εμπλέκεται με το μυστήριο και το έγκλημα, και όπου μέσα από απρόβλεπτα και καταιγιστικά γεγονότα ο Αρσέν Λουπέν εξιχνιάζει την μυστηριώδη ιστορία, «τιμωρεί» το έγκλημα, απονέμει δικαιοσύνη και αποκαθιστά ηθικά και ψυχικά τους κατατρεγμένους της ιστορίας.

Το διάβασα μέσα στο καλοκαίρι αλλά θα προτιμούσα να το είχα διαβάσει το φθινόπωρο! Ένα ωραίο μυστήριο και γενικά ωραίο vibe, ο Αρσεν Λουπεν είναι πολύ συμπαθητικός χαρακτήρας , όχι και το αγαπημένο μου βιβλίο μυστηρίου αλλά αρκετά καλο!

Ηλικίες: 13 +

 

10. Σέρλοκ, Λουπεν κι εγώ :Η τελευταία πράξη στο θέατρο της όπερας 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ - ΑΝΤΛΕΡ ΑΙΡΙΝ - IANOS

Η Αϊρίν, ο Σέρλοκ και ο Λουπέν έχουν δώσει ραντεβού στο Λονδίνο. Ο Λουπέν, όμως, δεν εμφανίζεται. Ο πατέρας του συλλαμβάνεται, κατηγορούμενος για ληστεία και για τη δολοφονία του Αλφρέντο Σάντι. Τα παιδιά ξεκινούν μια έρευνα για να απαλλάξουν τον πατέρα του Λουπέν από την κατηγορία. Η διάσωση της σπουδαίας σοπράνο Οφηλίας Μέριντιου στην κακόφημη συνοικία του Μπέθναλ Γκριν είναι μόνο η αρχή μιας σειράς γεγονότων που θα οδηγήσουν τον Σέρλοκ και τους φίλους του στην αποκάλυψη του πραγματικού ενόχου.

Το δεύτερο βιβλίο της σειρας με τις περιπέτειες του Σερλοκ του Αρσεν και της Αϊριν ως έφηβοι ακόμα. Η ιστορία ξεκινάει στα τέλη Σεπτεμβρίου και διαδραματίζεται στο Λονδίνο οπότε είναι εντελώς φθινοπωρινό! Μου άρεσε παρα πολύ, νομίζω περισσότερο από το 1ο και να ξέρετε ότι μπορείτε να το διαβάσετε ακόμα και αν δεν έχετε διαβάσει το 1ο!

Ηλικίες: 10-11+

 

+1 Η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών 

Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ - Βιβλία για παιδιά και νέους - Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ - Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο - Βιβλια για όλους

Μετά το τροχαίο ατύχημά του, ο Μπίλι Σίβερς περνάει πολύ χρόνο διαβάζοντας μόνος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Χίτσκοκ. Ώσπου ανακαλύπτει ένα παράξενο βιβλιοπωλείο, Το Στοιχειωμένο Σπίτι των Βιβλίων. Εκεί γνωρίζει τον μυστηριώδη και ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη του και μαθαίνει για τον διαγωνισμό που προσκαλεί τους αναγνώστες να περάσουν μια ολόκληρη νύχτα στο βιβλιοπωλείο, ακούγοντας μια ιστορία τόσο φοβερή, τόσο αποτρόπαια, τόσο φρικιαστική, που αλλάζει για πάντα τη ζωή όποιου την ακούει. Γιατί είναι, ίσως, η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών.
Θα τολμήσει ο Μπίλι να τη μάθει;
ΕΣΥ ΤΟΛΜΑΣ ;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω διαβάσει ακόμα αυτό το βιβλίο αλλά θέλω πολύ! Οπότε δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα είναι καλό, πάντως μου φαίνεται πολύ ωραίο και cozy και έχω ακούσει  ότι αξίζει να το διαβάσεις !

Ηλικίες(σύμφωνα με το ιντερνετ) : 12+

 

Αυτά για το σημερινό άρθρο, το ξέρω ότι ήταν λίγο μεγάλο αλλά ελπίζω να μην σας κούρασε υπερβολικά😅

Γραψτε μου στα σχόλια ποιο βιβλιο σας φαίνεται πιο ωραίο και ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο φθινοπωρινό βιβλίο! 

Επίσης σκέφτομαι να το κάνω σαν σειρά άρθρων δηλαδή να κάνω παρόμοιο άρθρο και για τον χειμώνα και την Ανοιξη αν δω ότι σας αρέσει αυτό! 

 

11 comments

Skip to comment form

  1. ´Τέλειο άρθρο! Έχω διαβάσει μόνο τη Τζέην Εηρ, αλλά θα ήθελα να διαβάσω και κανένα άλλο!

  2. Τέλειο άρθρο! Θέλω πολύ να διαβάσω το Ε.Π. Εμένα μου άρεσε το Γεύση Πικραμυγδάλου. Παρόλο που δεν σχετίζεται με το Φθινόπωρο έχει ένα λογοτεχνικό και γραφικό ύφος που με παραπέμπει σε κάτι Φθινοπωρινό και πιο cozy.

    1. Τέλεια! Χαίρομαι που σου άρεσε! Δεν το έχω διαβάσει αλλά θα το ψάξω!

  3. ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΕΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ

    1. Τέλεια!

  4. Τέλειο άρθρο , τέλεια βιβλία , τέλεια συγγραφέας , ολά τέλεια ❤️

    1. Ευχαριστώ πολυυ💗

  5. Τέλεια όλα, και τέλειο άρθρο!

    1. Ευχαριστώ <3

  6. Τέλειο άρθρο!! Αν σου πω πως τα έχει όλα η μαμά μου;; Εμένα μ αρέσει πιο πολύ ο harry potter, και αυτό με τις εποχές ακούγεται τέλειο!!!

    1. Τέλειαα! Χαίρομαι που σου άρεσε και λογικά θα το κάνω αυτό με τις εποχές!

Leave a Reply