Πράγματά να κάνεις πριν την 1η μέρα σχολείου*για να έχεις μια δυνατή αρχή*

Γειά σας και καλωσορίσατε στο 2o άρθρο από την Back to school series στο blog μου! Μπορείτε να βρείτε τα υπόλοιπα άρθρα της σειράς εδώ!

Όταν η αρχή του σχολείου πλησιάζει, πολλοί μιλάνε για το πόσο σημαντικό είναι ένα glow up… Και δεν λεω, και το glow up σημαντικό είναι αλλά μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κάποια πράγματα που δεν έχουν σχέση με την εξωτερική εμφάνιση αλλά θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την σχολική χρονιά δυνατά και ανανεωμένη?  Εγώ τα έκανα όλα αυτά πέρυσι και η χρονιά ξεκίνησε και πήγε πολύ καλά! Ας αρχίσουμε λοιπόον με πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν την πρώτη μέρα σχολείου!

1.Γράψε στο ημερολόγιό σου τις καλοκαιρινές σου εμπειρίες!

Αυτό θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις ότι το καλοκαίρι τελείωσε και αρχίζει νέο πρόγραμμα και εποχή!

2.Άρχισε σιγά σιγά να διορθώνεις τον ύπνο σου!

Καιρός να αφήσεις πίσω τις καλοκαιρινές συνήθειες, ώρα να αρχίσεις να ξυπνάς λίγο πιο νωρίς και να κοιμάσαι λίγο πιο νωρίς για να το συνηθίσεις και να μην δυσκολευτείς όταν αρχίσει το σχολείο!

3.Βρες  ρεαλιστική πρωινή και βραδινή ρουτίνα και προσπάθησε να τις εφαρμόσεις!

Δεν χρειάζεται να έχεις την απόλυτη That girl ρουτίνα, βρες μια ρουτίνα που δουλεύει για εσένα, δεν σε αγχώνει και σου είναι εύκολο να την εφαρμόσεις 

4.Βάλε 4 στόχους για το νέο σχολικό έτος 

Γράψε τέσσερεις απλούς και ρεαλιστικούς στόχους που έχεις για την χρονιά και κόλλησε το χαρτί στον τοίχο σου! Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις κίνητρο όταν διαβάζεις!

5.Οργάνωσε το γραφείο σου και προετοίμασε τον χώρο μελέτης σου

Νομίζω όλων μας το γραφείο χρειάζεται λίγη οργάνωση! Προσπάθησε να κρατήσεις τον χώρο σου απλό και μινιμαλιστικό ώστε όταν διαβάζεις να μην αποσπάσαι εύκολα!

6.Ξεκαθάρισε τις παλιές σου σημειώσεις-φυλλάδια!

Δες τις σημειώσεις και τα φυλλάδια από το περσινό έτος, τα χρειάζεσαι όλα? Οργάνωσέ τα και ξεφορτώσου αυτά που δεν πρόκειται να χρειαστείς!

7.Ξεκαθάρισε την γραφική ύλη της περσινής χρονιάς!

Δες ποια στυλό δουλεύουν και ποια όχι,  ποιοι μαρκαδόροι είναι χαλασμένοι και γενικά ό,τι παλιά σχολικά είδη έχεις που δεν τα χρειάζεσαι, ξεκαθάρισέ τα!

8.Tακτοποίησε το δωμάτιό σου!

Θα σε βοηθήσει να νιώσεις αμέσως πολύ καλύτερα και πολύ πιο οργανωμένη! Ένας καθαρός χώρος σε εμπνέει να είσαι πιο παραγωγική!

9.Ξεκαθάρισε και τον ηλεκτρονικό σου χώρο!

Πλέον είναι το ίδιο σημαντικός με τον φυσικό χώρο! Μπορείς να διαγράψεις παλιά αρχεία, να οργανώσεις τους φακέλους του υπολογιστή, να σβήσεις παλιά e-mail, να σβήσεις φωτογραφίες από την συλλογή σου που δεν θέλεις να κάνεις unfollow λογαριασμούς στα social media που δεν σε κάνουν χαρούμενη και αν είσαι στην e-me μπορείς να βγεις και από κάποιες κυψέλες που δεν λειτουργούν πολύ ή δεν σου αρέσουν πια! 

10.Οργάνωσε την ντουλάπα σου!

Αν η ντουλάπα σου είναι ακατάστατη ήρθε η ώρα να την συμαζέψεις! 

11.Καθάρησε την σχολική σου τσάντα !

Αν χρησιμοποιείς την περσινή σου τσάντα καλό είναι να  την καθαρίσεις, να την αδειάσεις από χαρτάκια κλπ και να την πλύνεις αν χρειάζεται 

12.Ξεκίνησε και στήσε ένα σχολικό plannner!

Μπορεις να το αγοράσεις, να το φτιάξεις (bullet journal), ή να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή όπως το Notion, αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι οργανωμένη όλη την υπόλοιπη χρονια!

13.Φτιάξε ένα τσαντάκι έκτακτης ανάγκης!

Μπορείς μέσα να βάλεις χανζαπλάστ, αντισηπτικό, σερβιέτες, χαρτομάντηλα και ό,τι άλλο πιστεύεις οτι μπορεί να σου χρειαστεί! Για να δείτε περίπου τι βάζω εγώ πατήστε τον σύνδεσμο https://blogs.e-me.edu.gr/a631151/2022/07/11/what-is-on-my-mergency-kit-for-the-beach/

14.Φτιάξε κάποιες playlist μουσικής!

Θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια για το διάβασμα, μια για χαλάρωση και μια που να σου φτιάχνει την διάθεση! Σίγουρα θα τις ακούσεις πολύ μέσα στην χρονιά!

15.Φτιάξε ένα wallpaper-vision board!

Ένα wallpaper που να σε εμπνέει και να σου υπενθυμίζει τους στόχους σου! Να αυτό που έφτιαξα εγώ: 

16.Διάλεξε τα ρούχα που θα φορέσεις την πρώτη μέρα!

Για να μην ψάχνεσαι και αγχώνεσαι τελευταία στιγμή!

17.Γέμισε την κασετίνα σου! 

Βάλε μέσα ό,τι έχεις και πιστεύεις ότι θα χρειαστεί! Στυλό, μολύβια, post- it κλπ!

18.Κάνε μια self care day!

Δες αυτήν την ταινία που ήθελες να δεις τόσο καιρό, τελείωσε το βιβλίο που διαβάζεις...Ασχολήσου με τα χόμπι σου και κάνε πράγματα που σου αρέσουν για μια ολόκληρη μέρα γιατί ίσως κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς να μην έχεις πια χρόνο να τα κάνεις τόσο συχνά!

 

Αυτά λοιπόν για το σημερινό άρθρο ! Ελπίζω να σας άρεσε και να σας βοήθησε! Μείνετε συντονισμένοι και για άλλα άρθρα της σειράς Back to School στο blog μου! 

All the photos ar from pexels

8 comments

Skip to comment form

  1. ΤΕΛΕΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!

    1. Ευχαριστώ<3

  2. Τέλειες ιδέες ! Και εγώ τα μισά … θα κάνω τώρα τα υπόλοιπα . Ποτέ δεν επιβαίνοντες αργά !!

    1. Τέλεια χαίρομαι που σου άρεσαν, μια χαρά έχεις ακόμα χρόνο εξάλλου τώρα άρχισε το σχολείο!

  3. Θα μπορούσες να προτείνεις ρούχα για τον αγιασμό του γυμνασίου;

    1. Χμ ναι καλή ιδέα, θα προσπαθήσω!

  4. Τέλειο άρθρο!!!!!!! Εγώ κάνω τα μισά!

    1. Ευχαριστώ, τέλεια!

Leave a Reply