Τα πιο χρήσιμα site και εφαρμογές για μαθητές

Heyyy its me- Christinaa

Γειά σας και καλωσορίσατε στο τελευταίο άρθρο από την Back to school series στο blog μου! Μπορείτε να βρείτε τα υπόλοιπα άρθρα της σειράς εδώ!

Στο σημερινό άρθρο θα σας δείξω κάποια sites και εφαρμογές που δεν είναι και τόσο διαδεδομένα αλλά με βοήθησαν ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ μέσα στην περσινή σχολική χρονιά και ολα είναι και δωρεάν!!Πραγματικά  είναι τέλεια και κάνουν την μελέτη πιο εύκολη και διασκεδαστική! 

Κάποιες εφαρμογές που θα προτείνω  έχουν αναφερθεί και στο άρθρο μου με τις 5+1 αγαπημένες μου εφαρμογές το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρετε αφού διαβάσετε αυτο!

Aς ξεκινήσουμε λοιπόνν!!

 

Εφαρμογές 

1.  Study bunny 

Θέλεις ένα πολύ cute και aesthetic study timer παρόμοιο με την εφαρμογή Forest αλλά εντελώς δωρεάν? Τότε το study bunny είναι για εσένα! Το study bunny είναι σαν παιχνίδι που πρέπει να κερδίσεις coins διαβάζοντας και μένοντας συγκεντρωμένη για να κρατήσεις χαρούμενο το λαγουδάκι και να του αγοράσεις διάφορα αξεσουάρ οπότε έχεις ένα κίνητρο να διαβάσεις ! Επίσης σου δίνει τα στατιστικά για το πόσο διάβασες την ημέρα!

2.Quizlet 

Θέλεις να κάνεις εύκολα και γρήγορα επανάληψη για κάποιο τέστ-διαγώνισμα +να τεστάρεις τις γνώσεις σου ??Το quizlet θα σε σώσει!!Μπορείς να φτιάξεις flashcards και quiz σε διάφορες μορφές αλλά και να βρεις έτοιμα quiz φτιαγμένα από άλλους χρήστες, ακόμα και καθηγητές! Όταν το κατέβασα δεν περίμενα να είναι τόσο χρήσιμο αλλά πραγματικά με έσωσε στις εξετάσεις(ειδικά στην ιστορία)! Είναι δωρεάννν ✨

3.Notion

Notion Logo Download Vector

 

Το Notion έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ δυνατότητες και σε βοηθάει να οργανώσεις όλη την ζωή σου .Μπορείς να το προσαρμόσεις στο στυλ σου και βοηθάει πάρα πολύ με την οργάνωση, τις σημειώσεις και το διάβασμα για το σχολείο !Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για κινητό και για υπολογιστή και είναι δωρεάν! Το μόνο αρνητικό της είναι ότι πρέπει να δεις κάποια tutorial για να καταλάβεις πώς λειτουργεί αλλά αξίζει τον κόπο!

 Και τώρα που είδαμε τις εφαρμογές πάμε να δούμε τα site!!

Sites

1. Lifeat spaces

To αγαπημένο μου site από όλο το άρθρο! Έχει ουσιαστικά άπειρα study spaces για να σου δώσουν κίνητρο να διαβασεις και να σε ''μεταφέρουν'' σε διάφορα μέρη! Μπορείς επίσης να προσκαλέσεις τους φίλους σου, να βάλεις μουσική, χρονόμετρο, to do list, να βάλεις ήχους βροχής-τζακιου- καφετέριας κλπ! Τα μερη που σου δίνει την δυνατότητα να διαβάσεις  είναι άπειρα και σε βοηθάει πάρα πολύ ιδιαίτερα αν δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς ! Για να καταλάβετε τί εννοώ θα δώσω ένα παράδειγμα:

Αν σου αρέσει η kpop μπορείς να βάλεις μια προσομοίωση βιντεοκλήσης με τα αγαπημένα σου idols την ώρα που διαβάζεις (δεν είναι live βέβαια)

Aν πάλι είσαι Potterhead μπορείς να διαβάσεις σαν να είσαι στον κοιτώνα σου! 

Aν πάλι θέλεις να μπεις σε mood διαβάσματος μπορείς να διαβάσεις σε μία βιβλιοθήκη 

Γενικά οι επιλογές είναι ΑΠΕΙΡΕΣ και μπορείτε να τις εξερευνήσετε μόνοι σας με μια επίσκεψη σε αυτό το site: https://www.lifeat.com/

2. Applied digital skills 

Google Applied Digital Skills Workshop for Educators | Hawaii Calendar

Ένα τέλειο site της Google που περιέχει διάφορα workshops και μαθήματα για τα πάντα, από οργάνωση μέχρι ζωγραφική, κατασκευές και ό,τι άλλο θέλετε όλα δωρεάν! Είναι  χρήσιμο για το σχολείο αν θες να μάθεις για την οργάνωση, πώς να βάζεις στόχους, να οργανώσεις την ατζέντα σου κλπ αλλά μπορείς να μάθεις και πολλά άλλα πράγματα και να ανακαλύψεις νεα ενδιαφέροντα! Μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://applieddigitalskills.withgoogle.com/c/en/curriculum.html

3.Google Scholar 

Google Scholar: Access court cases, academic papers and sources. - Google News Initiative

Ένα site ιδανικό για project και εργασίες! Είναι μια μηχανή αναζήτηση της google η οποία όμως σου εμφανίζει άρθρα μόνο από έγκυρες πηγές και σε βοηθάει να τα αποθηκεύσεις και να τα έχεις οργανωμένα! Δουλεύει πάρα πολύ καλά! Να φανταστείτε, είχαμε μια εργασία και παλεύαμε με τις φίλες μου να βρούμε πληροφορίες στο κανονικό google αλλά δεν βρίσκαμε τίποτα, μετά ανοίγω το Goggle scholar και μου έβγαλε ακριβώς αυτό που ψάχναμε! Μπορείτε να το βρειτε εδώ: https://scholar.google.com/schhp?hl=el&as_sdt=0,5

4.Otto – Pomodoro timer and website blocker

https://chrome.google.com/webstore/detail/otto-%E2%80%93-pomodoro-timer-and/jbojhemhnilgooplglkfoheddemkodld

Αυτό δεν είναι ακριβώς site, είναι για την ακρίβεια επέκταση του Google δηλαδή κάτι σαν εφαρμογή που μπορείς να εγκαταστήσεις στον φυλλομετρητή σου! Είναι ιδανικό αν κάνεις  εργασίες στον υπολογιστή αλλά χάνεις την προσοχή σου εύκολα και μπαίνεις σε site όπως το youtube κλπ Αυτή η επέκταση σου επιτρέπει να κάνεις μια λίστα με site που θέλεις να μπλοκάρεις την ώρα που διαβάζεις και έτσι δεν μπορείς να μπεις! Μπορείς να βάλεις χρονόμετρο και έτσι αν θες να κάνεις ένα διάλειμμα σου τα ξεμπλοκάρει!

 

Αυτό ήταν το άρθρο , ελπίζω  να σας άρεσε! Θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα όλες τις εφαρμογές και site και πιστεύω ότι πραγματικά θα σας βοηθήσουν! Πειτε μου ποιο σας φαίνεται πιο ωραίο ή αν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτα!

Η Χριστίνα που είχε παλιά το   𝒞𝒽𝓇𝒾𝓈𝓉𝒾𝓃𝒶'𝓈 𝐵𝓁𝑜𝑔  ξανανοίγει το blog της στην πλατφόρμα Blogger! Μπορείτε να το τσεκάρετε εδώ!! Ελπίζω όλοι να την υποστηρίξετε γιατί πραγματικά το αξίζει!!

13 comments

Skip to comment form

  1. ΤΕΛΕΙΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
    ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLOG !!!!!!!!!!!!

    1. Ευχαριστώ πολύυ💗💗

  2. ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ !!ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ

    1. Τέλεια χαίρομαι που βοήθησα!

  3. Τέλειο άρθρο! θα με βοηθήσει πολύ!

    1. Τέλεια ευχαριστώ!

  4. Τέλειο άρθρο! Επιβαίνοντες ΠΟΛΥ βοηθητικό όπως όλα σου!!! Εγώ θα κατεβάσω τις 2 πρώτες εφαρμογές που προτήνεις και θα επισκεφτώ μερικά sites. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!❤️❤️❤️

    1. Ευχαριστώ πολυυ! Τέλειααα!!

  5. Πρώτα από όλα τέλειο άρθρο!!!!!!!!! Εγώ βρήκα πολύ cute το studdy bunny🥰🥰🥰 τιιιιιι;; Η Χριστίνα ξανανοίγει το blog της????😯😯😯😯 Φυσικάαααααα θα την στηρίξω!! Μα πως δεν το έμαθα🤔 (βσκ μάλλον το έμαθα,, τώρα😅)

    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το άρθρο!! Έχω ενθουσιαστεί που ξανανοίγει το blog της, εγώ το έμαθα από ένα σχόλιο που μου έκανε χθες, μπορεί να σου έχει γράψει και εσένα!

      1. Ααα ναι θα δω τώρα……δυστυχώς δεν θα σχολιάζω στο blog της γιατί το email μου δεν μου το επιτρέπει…😫😫😫😫

        1. Αλήεια?Πολύ κρίμα 😥 εμένα δεν μου ζήτησε email…

          1. ναι τώρα το βρήκα……θα σχολιάζω ως ανώνυμη

Leave a Reply