Loading...
Ταινίες

Fast And Furious 1

Οι Μαχητές των Δρόμων ( The Fast and the Furious) είναι ο τίτλος αμερικάνικης ταινίας αγώνων δρόμων και δράσης, παραγωγής 2001. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Ρομπ Κοέν. Πρωταγωνιστούν οι Πολ Γουόκερ, Βιν Ντίζελ, Τζορντάνα Μπρούστερ και Μισέλ Ροντρίγκες. Η ταινία είναι η πρώτη της σειράς ταινιών Οι Μαχητές των Δρόμων και τη διανομή της ανέλαβε η Universal Pictures.

Γυρίστηκε στο Λος Άντζελες και σε μέρη της νότιας Καλιφόρνιας. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 21 Σεπτεμβρίου 2001. Γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία με προϋπολογισμό 38 εκατομμύρια δολάρια και συνολικές εισπράξεις 207 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Οι αντιδράσεις των κριτικών ήταν κυρίως μικτές αλλά οι Ντίζελ και Γουόκερ εγκωμιάστηκαν για τους ρόλους τους. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν 8 ακόμα ταινίες μέχρι το 2017.

Υπόθεση:

Ο μυστικός πράκτορας Μπράιαν Ο' Κόνερ (Γουόκερ) διεισδύει στην ομάδα ενός εγκληματία οδηγού αγώνων, ονόματι Ντόμινικ Τορέτο (Ντίζελ), προκειμένου να διερευνήσει και να σταματήσει τους πειρατές των φορτηγών, οι οποίοι κλέβουν ακριβό ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Τα πράγματα όμως αλλάζουν και δυσκολεύουν γι' αυτόν, όταν γίνεται φίλος με τον βασικό ύποπτο της υπόθεσης και ερωτεύεται την αδελφή του, Μία Τορέτο (Μπρούστερ).

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες:

Πολ Γουόκερ στον ρόλο του Μπράιαν Ο'Κόνερ
Βιν Ντίζελ στον ρόλο του Ντόμινικ Τορέτο
Τζορντάνα Μπρούστερ στον ρόλο της Μία Τορέτο
Μισέλ Ροντρίγκες στον ρόλο της Λετίσια 'Λέτι' Ορτίζ
Ρικ Γιουν στον ρόλο του Τζόνυ Τραν
Τσαντ Λίντμπεργκ στον ρόλο του Τζέσι
Τζόνυ Στρονγκ στον ρόλο του Λίον
Ματ Σούλτσε στον ρόλο του Βινς

πηγή: βικιπαίδεια

 

Leave a Reply