Αυτό το άρθρο θα είναι το μόνο για το τριήμερο, για αυτό μπορεί να αργήσω να σας εγκρίνω/απαντήσω στα σχόλια. Πάμε στο βιβλίο.


Το βιβλίο είναι της Κύπριας συγγραφέως Έλλης Παιονίδου.  Το εξώφυλλο εικονογραφήθηκε από την Νόνκα Πετκόβα. Το βιβλίο είναι για παιδιά ηλικίας 11+.

ΠΛΟΚΗ: Σε μια πολιτεία που ασφυκτά κάτω από το τσιμέντο, ο Πράσινος Πύργος και ο απέραντος κήπος του με τα οπωροφόρα δέντρα, το περιβόλι και τα λουλούδια του είναι η μοναδική ανάσα για τους κατοίκους της .Ιδιοκτήτης του Πύργου, ο μπάρμπα-Θωμάς, ένας παππούς που ζει με τον σκύλο του τον Άρη και τις αναμνήσεις του. Καλός του φίλος, ο Στάθης, ένα αγόρι που τον επισκέπτεται καθημερινά και του κάνει παρέα.  Τελευταία επιθυμία του γέρο-Θωμά είναι να γίνει δημόσιο πάρκο και βιβλιοθήκη για τα παιδιά. Ωστόσο κάποιοι αδίστακτοι και πολύ ισχυροί μακρινοί συγγενείς του κάνουν άλλα σχέδια. Ο μικρός Στάθης κι ο φίλος του ο Λάκης, αντιμέτωποι με τις δυνάμεις του χρήματος και της διαφθοράς, αγωνίζονται να σώσουν τον Πράσινο Πύργο. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά έχουν έξυπνους και τίμιους συμμάχους…

Ο Πράσινος Πύργος - Παιονίδου Έλλη | Εκδόσεις Πατάκη
Το εξώφυλλο…

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα στοιχεία μυστηρίου και αστυνομική πλοκή, με ολοζώντανους σημερινούς χαρακτήρες ,πολύ επίκαιρους προβληματισμούς  για το περιβάλλον και πολλή νοσταλγία για το χθες, που θα αναταράξει τα λιμνάζοντα νερά, θα προκαλέσει αλλά και θα συγκινήσει.

⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔⩔

Το έχω διαβάσει κι το συστήνω: περνάει πολύ ωραία μηνύματα για το περιβάλλον, την διαφθορά κι το πως τα χρήματα μπορούν να μετατρέψουν τον άνθρωπο!!

 

8 thoughts on “Ο πράσινος πύργος”
  1. Καλό ακούγετε αλλά εγώ προτιμώ άλλου είδους βιβλία. Παρόλα αυτά τα έγραψες και το περιέγραψες πολύ ωραία!

    1. Έρχονται κι άλλα τέτοια άρθρα με βιβλία διαφορετικής θεματολογίας. Παρόλαυτα χαίρομαι που σου άρεσε.

Leave a Reply