Sonic Forces

Το Sonic Forces είναι βιντεοπαιχνίδι πλατφόρμας το οποίο αναπτύχθηκε από την Sonic Team και δημοσιεύτηκε από την Sega. Κυκλοφόρησε για εορτασμό της εικοστής πέμπτης επετείου από την δημιουργία της σειράς Sonic the Hedgehog. Κυκλοφόρησε για τα Microsoft Windows, το Nintendo Switch, το PlayStation 4 και το Xbox One στις 7 Νοεμβρίου του 2017 (στην Ιαπωνία κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου). Η ιστορία σκιαγραφεί τον Sonic the Hedgehog στην προσπάθεια του να ενώσει μια δύναμη αντίστασης για να σταματήσει τον Doctor Eggman. Διαθέτει τρεις τρόπους παιχνιδιού: «Classic», side-scrolling παιχνίδι παρόμοιο με τα αρχικά παιχνίδια Sonic του Sega Genesis, "Modern", το οποίο παρέχει εμπειρία παιχνιδιού παρόμοια με τα Sonic Unleashed και Sonic Colors και έναν τρόπο με όνομα "Avatar", το χαρακτήρα του παίκτη.

Υπόθεση

Ο γιατρός Eggman επιτίθεται σε μια πόλη και ο Sonic θέλει να τον σταματήσει. Ωστόσο, κατά την άφιξή του, επιτίθεται από τον Infinite, έναν μισθοφόρο μετασχηματισμένο από τη δύναμη του Phantom Ruby από την Sonic Mania . Οι Ατελείωτες ήττες του Sonic,είναι αιχμάλωτος στο Death Egg. Χωρίς τον Sonic, η γη δεν έχει κάποιον για να την προστατεύσει, και ο Eggman, με τη βοήθεια των ρομπότ του, Infinite, Shadow the Hedgehog , Chaos , Zavok και Metal Sonic , καταφέρνει να κατακτήσει τον κόσμο μέσα σε έξι μήνες. Knuckles η Echidna σχηματίζει μια δύναμη αντίστασης με Tails , την ομάδα Chaotix (Vector ο κροκόδειλος, Charmy η μέλισσα, Espio ο χαμαιλέοντας),την Amy Rose , τον Silver τον σκαντζόχοιρο,την Rouge την νυχτερίδα και έναν επιζώντα από την επίθεση του Eggman που ονομάζουν το Rookie. Ο Knuckles ανακαλύπτει τον τόπο του Sonic και ο Rookie κλέβει ένα διαστημικό λεωφορείο, σπάει στο Death Egg και διασώσει το Sonic. Πίσω στην πόλη,ο Tails επιτίθεται από τον Chaos, αλλά σώζεται από το Classic Sonic (που κατέληξε στον κόσμο του Σύγχρονου Sonic μετά τα γεγονότα της Sonic Mania ). Οι δύο ξεκίνησαν να κατασκοπεύουν τον Eggman, μαθαίνοντας το Phantom Ruby και ότι ο Eggman έχει ένα σχέδιο να καταστρέψει εντελώς την Αντίσταση που θα τεθεί σε ισχύ μέσα σε τρεις ημέρες.

Εν τω μεταξύ, ο Sonic συναντά τον Shadow, ο οποίος αποκαλύπτει ότι ο Shadow που ακολουθεί τον Eggman είναι ένα ψεύτικο αντίγραφο εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον Infinite, όπως και οι άλλοι κακοποιοί που τον εξυπηρετούν. Ο Tails διεισδύει στο δίκτυο υπολογιστών του Eggman και βρίσκει την αδυναμία του Phantom Ruby: τροφοδοτείται άμεσα από τον πυρήνα του Death Egg και χωρίς πηγή ενέργειας είναι άχρηστη. Ενώ ο Rookie κάνει μια εκτροπή, ο Sonic και η Classic Sonic καταστρέφουν το αυγό του Θανάτου. Πιστεύοντας ότι έχουν το πάνω χέρι, η Αντίσταση επιτίθεται στην πρωτεύουσα Metropolis του Eggman. Ωστόσο, ο Eggman έχει μια κρυμμένη πηγή εφεδρικής ισχύος κάτω από τη Μητρόπολη και κάνει το Infinite να δημιουργήσει έναν τεράστιο ήλιο πάνω στον πλανήτη, ώστε να καταρρεύσει και να καταστρέψει ολόκληρη την αντίσταση. Σκεπτόμενος γρήγορα, ο Rookie χρησιμοποιεί ένα πρωτότυπο Phantom Ruby που είχε ανακάμψει για να διαλύσει τον εικονικό ήλιο, εξοικονομώντας όλους. Ο Sonic και ο Rookie στη συνέχεια αγωνίζονται με τον Infinite και τον νίκησαν. Ο Eggman αποκαλύπτει ακόμα ένα πλάνο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μετακινώντας το Phantom Ruby σε έναν από τα Robots του Death Egg και καταπολεμώντας άμεσα τον Sonic και τους φίλους του. Συνεργαζόμενοι, Sonic, Classic Sonic και ο Rookie καταστρέφουν το ρομπότ του Eggman και το νικούν. Με την εξουδετέρωση του Phantom Ruby, όλα τα αντίγραφα που εξυπηρετούν τον στρατό του Eggman εξαφανίζονται,ο Classic Sonic επιστρέφει στο σπίτι, η Resistance (αντίσταση) διαταράσσεται και ο Sonic και οι φίλοι του αναμένουν να ξαναφτιάξουν τον κόσμο ενώ ο Rookie αφήνει να βρει τον δικό του δρόμο.

Leave a Reply