The Weeknd καριέρα και επηρροές

O Έιμπελ Μακόνεν Τεσφάγιε (Abel Makkonen Tesfaye) γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο The Weeknd είναι Καναδός τραγουδιστής, στιχουργός & παραγωγός. Άρχισε την καριέρα του το 2010 ανεβάζοντας ανώνυμα κάποια κομμάτια στο Youtube.Το μυστήριο στυλ του είναι αυτό που του πρόσφερε αναγνώριση, αφού κέντρησε το ενδιαφέρον των μουσικών παραγωγών. Ο Weeknd βοήθησε να επεκταθεί η R&B μουσική παλέτα με το να ενσωματώσει την ίντι και την ηλεκτρονική μουσική.

Το 2012,ο the Weeknd υπέγραψε συμβόλαιο με την Republic Records και έβγαλε το πρώτο του άλμπουμ Trilogy το 2012,το οποίο περιείχε και κομμάτια τα οποία τα είχε γράψει στο παρελθόν. Το πρώτο του επαγγελματικά ηχογραφημένο άλμπουμ το έβγαλε την επόμενη αμέσως χρονιά με όνομα Kiss Land. Το επόμενό του άλμπουμ Beauty Behind the Madness ήταν ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 2015,το οποίο περιείχε τα τραγούδια ''Can't feel my face'' και ''The Hills'' που συμπεριλαμβάνονταν στο Billboard Hot 100 στις θέσεις 12 και 10 αντίστοιχα. Επίσης το άλμπουμ αυτό κέρδισε τον τίτλο Best Urban Contemporary Album(καλύτερο σύγχρονο άλμπουμ) και ήταν υποψήφιο Album of the Year(άλμπουμ της χρονιάς) στα μουσικά βραβεία Γκράμι(Grammy Awards) το 2016.Το άλμπουμ του Starboy που δημοσιεύτηκε την ίδια χρονιά είχε την ίδια επιτυχία με το προηγούμενο και περιείχε το κομμάτι ''Starboy'', το οποίο ήταν μεγάλη επιτυχία εκείνη τη χρονιά και κέρδισε και αυτό Best Urban Contemporary Album στα βραβεία Γκράμι το 2018.Το τελευταίο του μέχρι τώρα άλμπουμ με όνομα After Hours δημοσιεύτηκε το 2020 με τα γνωστά κομμάτια του ''Blinding Lights'' και ''Heartless'',με το Blinding Lights να παραμένει για 56 εβδομάδες στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 και τελικά να παίρνει την τρίτη θέση.

Tracklist-After Hours

Το 2015 ο Weeknd έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που κατείχε τις πρώτες τρεις θέσεις στα Billboard hot R&B τραγούδια, με τα τραγούδια “Can’t feel my face”,”Earned it” και “The Hills”.Έχει κερδίσει τρία Grammy βραβεία, εννιά Billboard Hot 100 μουσικά βραβεία , δύο MTV Video Music Awards, δύο αμερικάνικα μουσικά βραβεία(American Music Awards), εννέα Juno βραβεία και είχε υποψηφιότητα για ένα Academy Award.Επιπλέον έχει βραβευθεί με βραβείο Allan Slaight από το Canada's Walk of Fame.Έχει πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς, κάνοντας τον έναν από τους καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις.

Starboy album cover

Οι καλλιτέχνες από τους οποίους επηρεάστηκε ο the Weeknd είναι ο Μάικλ Τζάκσον, ο Πρινς(Πρινς Ρότζερς Νέλσον) και ο R.Kelly.Έχει αναφέρει πως η μουσική του Jackson ήταν η μεγαλύτερη έμπνευσή του για να γίνει τραγουδιστής. Επίσης μεγάλωσε ακούγοντας μια ποικιλία από είδη μουσικής συμπεριλαμβανομένων την σόουλ,hip hop,funk,indie rock kai post punk.Άλλες επιρροές περιλαμβάνουν τον David Bowie,τους Smiths,τους Bad Brains,τους Talking Heads,τον 50 Cent,τους Wu-Tang Clan και τον Eminem.

Leave a Reply