κεφτεδακια

Συστατικά

TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

150 γρ. ψωμί τριμμένο
600 γρ. χοιρινό κιμά
αλάτι
πιπέρι
κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/2 ματσάκι δυόσμο
αυγό, μεσαίο
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα, προαιρετικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. πατάτες
600 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε...
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το αβγό, προαιρετικά τη μαγειρική σόδα, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, θα φτιάξουμε περίπου 28-30 τεμάχια, και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αλεύρι. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με αλεύρι.
Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι τινάζοντας τα κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν χρώμα.
Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τηγανίζουμε σε μια φριτέζα ή σε ένα τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.
Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.

Leave a Reply