Loading...
Χωρίς κατηγορία

Συνταγή για κέικ

Γεια σας παιδία, σήμερα θα κάνω ένα άρθρο που θα σας δείξω πως να φτιάξετε ένα κέικ!

 

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή ανάμεικτα

440 γρ. (2 ½ φλιτζ.) ζάχαρη

4 αυγά

270ml (1 ¼ φλιτζ.) γάλα

1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

 

Διαδικασία συνταγής

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και τα αυγά να έρθουν επίσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη μια φόρμα στρόγγυλη κέικ ή 2 μακρόστενες. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 45 με 50 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε αφού κρυώσει εντελώς.

 

 

Ελπίζω να σας άρεσε!!!
4 comments
Leave a Reply