Loading...
Χωρίς κατηγορία

Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας

Υλικά

250 γρ. Κουβερτούρα Πλάκα

400 γρ. μπισκότα ή τριμμένο μπισκότο

2 κουτ. σούπας κονιάκ

300 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα, αλεσμένα σε μικρά κομμάτια

400 ml γάλα

100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

180 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Σπάτε στο μίξερ τα μπισκότα, λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτετε το γάλα. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα, τα τριμμένα μπισκότα και το κονιάκ. Τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια, παίρνετε λίγη ποσότητα από το μίγμα και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Ρίχνετε σε πιάτο την Τρούφα και κυλάτε τα σοκολατένια τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Διατηρήστε τα τρουφάκια σοκολάτας στο ψυγείο.

 

Ελπίζω να σας άρεσε!!!

5 comments
Leave a Reply