Loading...
Χωρίς κατηγορία

Φύση

Γεια σας παιδιά, σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσω για διάφορα πράγματα σχετικά με την φύση. Αυτό μου το πρότεινε η Πετράκη Ανδριάνα και την ευχαριστώ!

 

Φύση είναι οτιδήποτε υπάρχει πάνω στην γη είτε έχει ζωή είτε όχι.

Φυσικά φαινόμενα είναι ότι προέρχεται από την φύση. Διάφορα πράγματα που προέρχονται από φυσικές πηγές για παράδειγμα το νερό ή ο αέρας και πολλά άλλα.

Υπάρχουν πάρα πολλά φυτά στον κόσμο. Όλα είναι διαφορετικά και ξεχωριστά! Τα περισσότερα εάν όχι όλα έχουν μια πολύ όμορφη μυρωδιά. Κάποια τα βάζουμε μέχρι και στο φαγητό μας για γεύση και μυρωδιά. Τα λουλούδια και γενικότερα τα φυτά χρειάζονται φροντίδα για να μπορέσουν να μεγαλώσουν. Εμείς οι άνθρωποι λοιπόν πρέπει να τα βοηθήσουμε βέβαια μέχρι και η φύση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Τα φυτά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γεννηθούν. Αν όμως εμείς οι άνθρωποι τα κόβουμε ή δεν τα φροντίζουμε θα μαραθούν και αυτό δεν είναι καλό. Οπότε αρχικά δεν πρέπει να τα κόβουμε αλλά ακόμη και αν κόψουμε κάποιο λουλούδι δεν πρέπει να το πετάξουμε μπορούμε να τα βάλουμε μέσα σε ένα βάζο/ποτήρι με νερό. Αν τα λουλούδια μας είναι σε γλάστρα τότε πρέπει απλά να τα ποτίζουμε εφόσον δεν υπάρχει νερό μέσα σε αυτήν.

Ας μιλήσουμε τώρα για το περιβάλλον... Εμείς οι άνθρωποι μολύνουμε το περιβάλλον χωρίς όμως να το καταλαβαίνουμε. Για παράδειγμα πετάμε τσιγάρα και σκουπίδια κάτω ενώ κανονικά θα έπρεπε να τα ρίχνουμε μέσα σε ένα κάδο απορριμμάτων. Επίσης ένας τρόπος για να μολύνουμε το περιβάλλον είναι και τα καυσαέρια από τα αυτοκίνητά/μηχανάκια που χρησιμοποιούμε όλοι σίγουρα σχεδόν καθημερινά. Με όλες αυτές τις μολύνσεις λοιπόν έχουμε ανοίξει την τρύπα του όζοντος η οποία είναι μία τρύπα στα στρώματα αέρα γύρω από την γη. Σε εκείνα τα στρώματα λοιπόν φιλτράρονται οι ακτίνες του ήλιου και κάποιες ακτίνες δεν μπορούσαν να περάσουν στην γη. Κάτι το οποίο είναι για την δικιά μας ασφάλεια, για να προστατευόμαστε από τον ήλιο. Πλέον όμως που κάποιες ακτίνες του ήλιου δεν φιλτράρονται και περνάνε πιο πολλές στην γη αν έχετε παρατηρήσει κάνει πιο πολύ ζέστη από ότι θα έπρεπε και τον χειμώνα δεν κάνει τόσο κρύο. Αν λοιπόν αυτή η τρύπα ανοίξει τελείως τότε θα κάνει απίστευτη ζέστη και μπορεί ούτε εμείς οι άνθρωποι να αντέξουμε αλλά αν συνεχίσουμε τις μολύνσεις θα καταστραφεί και η ίδια η γη. Για αυτό δεν πρέπει να μολύνουμε το περιβάλλον.

 

Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το άρθρο!!!

 

 

8 comments
    1. ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΛΙΑ

      Ευχαριστώ!!! Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα σου αν θες μπορείς να μου πεις και άλλες ιδέες που θες να δεις από εμένα!

  1. ΚΑΦΕΤΖΗ ΕΛΕΝΗ

    Φανταστικό άρθρο! Για να το κάνεις καλύτερο μπορείς να βάλεις και μερικές εικόνες.

Leave a Reply