Μονά Λίζα

Ο ποιο διάσημος πινακας στον κόσμο είναι η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Όταν κάποιος ακουει "ο ποιο διάσημος πινακας στον κόσμο" ίσως θεωρεί ότι πρόκειται για έναν πίνακα μεγάλων διαστάσεων αλλά ο συγκεκριμένος πίνακας είναι αρκετά μικρός.Το συνολικό του ύψος είναι 77 εκατοστά ενώ το πλάτος του ανέρχεται στα 53 εκατοστά!

Τι τον κάνει τόσο διάσημο;
Η Μόνα Λίζα,ή αλλιώς Τζοκόντα, απεικονίζει μια καθιστή γυναίκα,όπως άλλωστε πολλοί άλλοι πίνακες! Το ποιο εντυπωσιακό πάνω σε αυτόν τον καμβά είναι το βλέμμα της που δηλώνει μια περίεργη μελαγχολία και μια αίσθηση χαρας και ελπίδας αλλά και το αινιγματικό της χαμόγελο!!!

Μερικές επιπλέον πληροφορίες...
Το έργο ολοκληρώθηκε ανάμεσα στην χρονική περίοδο 1503-1519.Η φήμη του πίνακα αυξήθηκε όταν η Μόνα Λίζα κλάπηκε στις 21 Αυγούστου του 1911. Βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι .
Λίγα λόγια για το δημιουργό...
Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1452 στην Ιταλία και απεβίωσε τον Μάιο του 1519 στην Γαλλία. Ήταν Ιταλός πολυμαθής της αναγέννησης και ασχολήθηκε με τις εφευρέσεις, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική, την επιστήμη, τη μουσική, τα μαθηματικά και την μηχανική.


(Να μια προσωπογραφία του)

6 Comments on “Μονά Λίζα

  1. Φανταστικές πληροφορείες έχω κι εγώ ένα βιβλίο που μιλάει μέσα για τη Φρίντα Κάλο

    • Χαίρομαι που σου άρεσε,καλή συνέχεια!

Leave a Reply