Η έναστρη νύχτα

Η έναστρη νύχτα...

Η έναστρη νύχτα είναι ένα έργο τέχνης του διάσημου ζωγράφου Vincent van Gogh. Ο πινακας αυτός δημιουργήθηκε το 1889 . Είναι εμπνευσμένος από τις εικόνες που έβλεπε κάθε βράδυ ο Vincent van Gogh απο το παράθυρο του δωματίου στο φρενοκομείο όπου βρισκόταν. Ο πίνακας αυτός βρίσκεται στο μουσείο μοντέρνας τέχνης (ΜοΜα) της Νέας Υόρκης.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη...


"αυτοπρωσοπογραφια του"
Ο Vincent van Gogh γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1853 και απεβίωσε στις 29 Ιουλίου του το 1890. Ήταν Ολλανδός ζωγράφος και το μοναδικό έργο που κατάφερε να πουλήσει εν ζωή ήταν το" κόκκινο αμπέλι". Αγοραστής του ήταν ο ίδιος του ο αδερφός!!!
Γιατί ο Vincent van Gogh κλείστηκε σε φρενοκομείο???
Το 1888, ο Βαν Γκογ κατά το διάστημα της παραμονής του στο Αρλ της νότιας Γαλλίας λόγω της άστατης ψυχικής του υγείας, έκοψε μέρος του αριστερού του αυτιού καταλήγοντας στο νοσοκομείο της περιοχής. Έπειτα εισήχθη σε φρενοκομείο του Παρισιού όπου ζωγράφισε μεγάλο μέρος των έργων του κοιτοντας τα τοπία από το παράθυρό του.

μετά τον ακρωτηριασμό του αυτιού του
Αλλά έργα του...
Το νυχτερινό καφενείο


Η αμυγδαλιά


Κι άλλα...
Τέχνη online....
Ένα μικρό δείγμα από την έκθεση που διοργανώθηκε στην Αθήνα με τα έργα του Vincent van Gogh εδω:http://youtube.com/watch?time_continue=2&v=XrAusQuHEow&feature=emb_lo


Περιηγηθείτε διαδικτυακά στο μουσείο του Vincent van Gogh πατώντας το πορτοκαλί ανθρωπάκι που εμφανίζεται στην οθόνη σας εδώ:https://artsandculture.google.com/partner/van-gogh-museum?hl=en

Leave a Reply