παγωτό φράουλα
Υλικά
400 γραμμάρια φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
1/4 του φλιτζανιού (60 ml) ξίδι βαλσάμικο
2/3 του φλιτζανιού (100 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια (500 ml) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις φράουλες και το βαλσάμικο σε ένα μπολ και αφήστε τες να ποτίσουν για 20 λεπτά.
2. Χύστε τις φράουλες με το βαλσάμικο στο δοχείο του μπλέντερ και χτυπήστε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος καλά και μετά ανακατέψτε τη με το μείγμα φράουλας,
5. Μεταφέρετε σε ένα ρηχό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν οι άκρες.
6. Αφαιρέστε από το ψυγείο και χτυπήστε το παγωμένο μείγμα με το μίξερ.
7. Επιστρέψτε το μείγμα παγωτού στο ρηχό δοχείο σας και ξαναπαγώστε. Επαναλάβετε 2 με 3 φορές και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
8. Σερβίρετε με μερικές έξτρα φράουλες και περιχύστε με ελάχιστο βαλσάμικο ξίδι.
παγωτό σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ
- 5 κρόκοι αυγών
- 500ml γάλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια
- (ή σοκολάτα υγείας για παγωτό σοκολάτα bitter)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Αναμίξετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά.
- Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας μέχρι να λιώσουν.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε την σοκολάτα να κρυώσει.
- Στη συνέχεια αναμείξτε τη χτυπημένη ζάχαρη με τους κρόκους με το μείγμα γάλα - σοκολάτα και ζεστάνετε πάλι για λίγο ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε στην κατάψυξη και σε δύο ώρες έχουμε υπέροχο σπιτικό παγωτό σοκολάτας.
Σημειώσεις συνταγής
Το χτύπημα του τελικού μίγματος σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος να το κάνετε με μίξερ.
παγωτό βανίλια
ΥΛΙΚΑ
- 4 κρόκοι αυγών
- 250ml γάλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε σε σημείο βρασμού χωρίς να αφήσετε να βράσει.
- Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε για 20 λεπτά.
- Σε ένα μπωλ, ανακατέψτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να παχύνει το μίγμα.
- Περιχύστε στο μίγμα το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά.
- Ξαναρίξτε το μίγμα μέσα στο κατσαρολάκι και ζεστάνετε λίγο χωρίς όμως να βράσετε.
- 'Οταν δείτε μια κρούστα στο κουτάλι σας, είναι ώρα να απομακρύνετε απο τη φωτιά.
- Αφήστε να κρυώσει.
- Στη συνέχεια ανακατέψτε στο μίγμα την κρέμα.
- 'Οταν το μίγμα ομογενοποιηθεί τοποθετείστε στην κατάψυξη.
Σημειώσεις συνταγής
Το χτύπημα του τελικού μίγματος με την κρέμα γάλακτος να το κάνετε με μίξερ