Γλυκές συνταγές!ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πτι φουρ με μαρμελάδα ΜΠΑΚΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - 4 June 202017 August 2020 Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά Μερίδες35 Για τα πτι φουρ με μαρμελάδα θα χρειαστείτε Υλικά για τα πτι φουρ 150 γρ. βιτάμ 150 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια λίγο κονιάκ ξύσμα λεμονιού Υλικό για τη γέμιση Μαρμελάδα της επιλογής σας Υλικά για την επικάλυψη 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 2 κ.σ. ελαιόλαδο Τρούφα, ινδοκάρυδο Εκτέλεση 1 Χτυπάτε στο μίξερ το βιτάμ μαζί με την άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. 2 Ρίχνετε τα αυγά, την βανίλια, το κονιάκ, το ξύσμα και χτυπάτε για ακόμα λίγη ώρα. 3 Ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν (κοσκινισμένα) και ανακατεύετε στο χέρι. 4 Βάζετε το μείγμα σε μία σακούλα με κορνέ και κάνετε τα σχήματα της αρεσκείας σας. 5 Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. 6 Μόλις κρυώσουν, γεμίζετε με την μαρμελάδα και τα κολλάτε μεταξύ τους. 7 Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρίν μαζί με το ελαιόλαδο και μετά βουτάτε ένα ένα τα πτι φουρ σας στην σοκολάτα και τέλος στην τρούφα / ινδοκάρυδο.
Για τα πτι φουρ με μαρμελάδα θα χρειαστείτε
Υλικά για τα πτι φουρ
Υλικό για τη γέμιση
Υλικά για την επικάλυψη
Εκτέλεση
1
Χτυπάτε στο μίξερ το βιτάμ μαζί με την άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
2
Ρίχνετε τα αυγά, την βανίλια, το κονιάκ, το ξύσμα και χτυπάτε για ακόμα λίγη ώρα.
3
Ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν (κοσκινισμένα) και ανακατεύετε στο χέρι.
4
Βάζετε το μείγμα σε μία σακούλα με κορνέ και κάνετε τα σχήματα της αρεσκείας σας.
5
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
6
Μόλις κρυώσουν, γεμίζετε με την μαρμελάδα και τα κολλάτε μεταξύ τους.
7
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρίν μαζί με το ελαιόλαδο και μετά βουτάτε ένα ένα τα πτι φουρ σας στην σοκολάτα και τέλος στην τρούφα / ινδοκάρυδο.