Loading...
Χωρίς κατηγορία

Συνταγή για brunch

Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 5 γρ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα κοσκινισμένο
  • 2 κ.γ. baking powder κοσκινισμένο
  • 280 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

Καραμέλα γάλακτος

  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ νερό
  • 80 γρ βούτυρο
  • 1 καλή πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
Pancakes_me_karamela_galaktos_syntages_eleni_kapnia
Εκτέλεση

Για τα pancakes:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα όλα τα στέρεα υλικά μαζί. Παίρνουμε ένα δεύτερο μπολ όπου αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τα υγρά στα στέρεα υλικά και με το σύρμα αναμειγνύουμε καλά μέχρι να πάρουμε έναν χυλό όχι πολύ σφιχτό. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο και ρίχνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Γυρίζουμε τα pancakes όταν στην επιφάνεια εμφανιστούν φουσκάλες.

Για την σάλτσα καραμέλα γάλακτος:

Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν διαλυθεί προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει μέχρι να πάρει ένα καραμελένιο χρώμα και να έχει εξαφανιστεί το νερό. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μπορεί όταν τη ρίξουμε να μαζευτεί σε μια σφιχτή μπάλα. Δεν ανησυχούμε γιατί γρήγορα θα λιώσει. Σιγομαγειρεύουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.  Γαρνίρουμε τα pancakes με την σάλτσα. Επίσης ότι μας περισσέψει από τη σάλτσα την διατηρούμε σε βαζάκια. Σερβίρουμε τα pancakes με καρύδια pecan προαιρετικά.

Συμβουλή

Για πιο αφράτα pancakes προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα μας αντί για ξύδι.

One comment
Leave a Reply