Loading...
ΆλλαΤο ήξερες?

Η γάτα

Συγνώμη που δεν έβαλα άρθρο χτες, απλά δεν δημοσιέτηκε.

Θυμάμαι  μια φορά στο σχολείο, που είχαμε κάνει 2 ομάδες. Αυτές οι 2 ομάδες είχανε να ασχοληθούνε με 2 θέματα. Με τον σκύλο και την γάτα. Και μας έβαλαν χαρτιά με πληροφορίες, χρώματα και εμείς βρήκαμε εικόνες με γάτες. Και θα μοιραστώ μαζί σας όλα αυτά που μάθαμε! Και καταλάβατε τι θα κάνω. Μια παρουσίαση την γάτα! (μπορεί να βάλω και πληροφορίες από την βικπαίδεια, δεν τα θυμάμαι όλα, αφού ο καθένας πήρε από ένα θέμα π.χ εγώ πήρα την τροφή, την ακοή και κάποια άλλα)

τροφή:Λοιπόν, η φυσιολογία μας λέει πως η γάτα είναι σαρκοφάγο. Βασικά, το κρέας έχει μια ουσία, την ταυρίνη, που η γάτα δεν την έχει. Αν υπάρχει έλλειψη της ταυρίνης, τότε μπορεί να μείνει τυφλή. Όμως μπορεί να φάει και φυτά. Αν ταϊσετε την γάτα σας , πρέπει με προσοχή! Μπορεί να υπάρξει βλάβη στο σύστημα του σώματος.

ακοή: Η γάτα μπορεί να ακούει από όλες τις μεριές  χάρης του 32 μύες του αφτιού της.(ουάου) Όταν θυμώνει πηγαίνει τα αυτιά της προς τα πίσω για να ακούει άκουει μη της επιτεθούν από πίσω.

Άλλες πληροφορίες: Η γάτα μπορεί να να κοιμηθεί 20 ωρες το 24τράωρο. Αν οι γάτα έχει 3 χρώματα είναι θυλική.

Ευχαριστώ για την παρακολούθηση

 

 

 

9 comments
  1. ΜΠΑΚΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Τι ωραία. Εγώ έχω γνωρίσει μια γάτα που ήταν έγκυος στην πλατεία, και την ταϊζω

    1. Μαρία Τζανακάκη❤️❤️❤️

      Τέλεια ,καλά κανεις και την φροντίζεις! Εμένα ο Ερμής (είναι της θείας μου)είχε ερθει στο κήπο της επειδή είχε χαθεί ( ηταν αδεσποτος) πηγε στη θεια μου και μετα τον υιοθέτησε! ! Είναι πολύ γλυκός θα τον βάλω σε άρθρο εδώ μεθαύριο!☺☺☺☺☺

Leave a Reply