English
Loading...
Γλυκές συνταγές!ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πτι φουρ με μαρμελάδα

σπιτικά πτι φουρ με μαρμελάδα και ινδοκάρυδο

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
  • Μερίδες35

Για τα πτι φουρ με μαρμελάδα θα χρειαστείτε

Υλικά για τα πτι φουρ

  • 150 γρ. ‏βιτάμ
  • 150 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 2 ‏αυγά
  • 300 γρ. ‏αλεύρι
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 ‏βανίλια
  • λίγο ‏κονιάκ
  • ‏ξύσμα λεμονιού

Υλικό για τη γέμιση

  • Μαρμελάδα της επιλογής σας

Υλικά για την επικάλυψη

  • 125 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • ‏Τρούφα, ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

1

Χτυπάτε στο μίξερ το βιτάμ μαζί με την άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

2

Ρίχνετε τα αυγά, την βανίλια, το κονιάκ, το ξύσμα και χτυπάτε για ακόμα λίγη ώρα.

3

Ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν (κοσκινισμένα) και ανακατεύετε στο χέρι.

4

Βάζετε το μείγμα σε μία σακούλα με κορνέ και κάνετε τα σχήματα της αρεσκείας σας.

5

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

6

Μόλις κρυώσουν, γεμίζετε με την μαρμελάδα και τα κολλάτε μεταξύ τους.

7

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρίν μαζί με το ελαιόλαδο και μετά βουτάτε ένα ένα τα πτι φουρ σας στην σοκολάτα και τέλος στην τρούφα / ινδοκάρυδο.

 

Leave a Reply