ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ!

  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ;

 

 Γιατί όχι;

Αλήθεια, πόσοι από εμάς ως μαθητές έχουμε διδαχθεί επιχειρηματικότητα στο δημοτικό σχολείο; Πιστεύω ακράδαντα ότι ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα θα μπορούσαμε να το φανταστούμε!

  Ψάχνοντας και Googlaροντας με λέξη κλειδί " επιχειρηματικότητα στο δημοτικό σχολείο" έπεσα πάνω την JA Greece . Πραγματοποίησα εγγραφή και ενθουσιάστηκα όταν είδα τμήματα μαθητών από δημόσια σχολεία να φτιάχνουν εικονικές επιχειρήσεις και να έρχονται πρώτοι σε πανευρωπαϊκούς μαθητικούς διαγωνισμούς!

  Ξεκινήσαμε λοιπόν δυναμικά , καλλιεργώντας  τις ψηφιακές δεξιότητες μας χρησιμοποιώντας την εκπαιδευτική πλατφόρμα e-me. Παίζοντας και διασκεδάζοντας στην ελκυστική εκπαιδευτική πλατφόρμα e-me εισαχθήκαμε στον κόσμο των επιχειρήσεων για τα καλά!

Πρώτο μας παιχνίδι ήταν να βάλουμε τα βήματα που ακολουθούμε για να δημιουργήσουμε μια  επιχείρηση. 

Έπειτα, καλλιεργήσαμε τη φαντασία μας με το

Χρήσιμο ήταν τονίσουμε την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη σημασία της μοναδικότητάς κάθε παιδιού

 

Εμπνευστήκαμε  παρατηρώντας το 1ο Βραβείο σε μαθητές του Κιλκισίου. Κάπως έτσι αρχίσαμε να ονειρευόμαστε και να οραματιζόμαστε τη δικιά μας επιτυχία!

Και το ταξίδι της ανακάλυψης και δημιουργίας ξεκίνησε!

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλο το υλικό των δραστηριοτήτων μας είναι δοσμένο από την JA Greece , προσαρμοσμένο στην ηλικία τους και στις τρέχουσες παιδαγωγικές μεθόδους. Μέρος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Ελλάδας .

Τελικά , καμιά φορά το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι να αφεθεί και να κάνει enroll σε κάτι νέο!