ΚΕΦ. 15 Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ

Είναι πολλοί οι κάτοικοι της *Ελλάδας*που υποχρεώνονται να ζουν σε ορεινές περιοχές με δυσκολίες στη συγκοινωνία που δυσχεραίνουν τις μεταφορές των προϊόντων τους και το εμπόριο.
Ειδικά τον χειμώνα αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την υγεία, τη διατροφή των κατοίκων και των ζώων, την ενημέρωση και γενικά την επικοινωνία.
Ασχολούνται περισσότερο με την κτηνοτροφία και εκμεταλλεύονται μικρές εκτάσεις για να καλλιεργήσουν και να παράγουν τα προϊόντα τους.
Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ελλάδας ζουν σε πεδινές περιοχές όπου η συγκοινωνία είναι καλύτερη και η επικοινωνία δεν παρουσιάζει προβλήματα.
Σε αυτές τις περιοχές παρατηρούμε μεγαλύτερη ανάπτυξη γεωργικών εργασιών, αφού οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν μεγάλες γεωργικές εκτάσεις με σύγχρονα μηχανήματα.  Με ευκολία  μεταφέρουν τα προϊόντα τους σε κοντινά εργοστάσια όπου θα ολοκληρώσουν την επεξεργασία και τη συσκευασία τους.
Σε όποια περιοχή κι αν ζουν οι αγρότες σχηματίζουν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς προκειμένου να βελτιώσουν τις εργασίες τους, τις καλλιέργειές τους, τον τρόπο ζωής τους, κι έτσι καταφέρνουν να λύνουν πολλά κοινά προβλήματά τους.

Leave a Reply