Βιταμίνη Κ εναντίον Κορώνα

 

Η βιταμίνη Κ είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την πήξη του αίματος, τη σκελετική υγεία καθώς και την υγεία της καρδιάς.

Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη και για τη σωστή λειτουργία πρωτεϊνών που συντίθεται σε άλλους ιστούς, όπως η οστεοκαλσίνη (συντίθεται στους οστεοβλάστες) και η MGP (συντίθεται στο χόνδρο και τα τοιχώματα των αγγείων), οι οποίες εμπλέκονται στον μεταβολισμό των οστών.

Από μια νέα μελέτη, φαίνεται ότι η έλλειψη βιταμίνης Κ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για σοβαρή COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι η βιταμίνη Κ προστίθεται στον αυξανόμενο κατάλογο συμπληρωμάτων, που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της νόσου.

Βασικές πηγές για βιταμίνη Κ μέσω της διατροφής είναι:

πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως μαρούλι, λάχανο και σπανάκι, φυτικά έλαια, όπως canola και σόγια.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Λύσε το παζλ για να βρεις τα πολύχρωμα τρόφιμα στην κουζίνα της μαμάς.  (για Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξεις)

https://www.jigsawplanet.com/?rc=embedpuzzle&pid=024c88abb9af  

Λύσε το παζλ για να βρεις τα πολύχρωμα τρόφιμα στην κουζίνα της μαμάς.  (για Α΄Β΄-Γ΄ τάξεις) https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=02b47a0aa75a

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ & ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Λύσε το παζλ για να δεις τι ψωνίζουν στην απογευματινή βόλτα τους οι κάτοικοι του χιονισμένου χωριού (για Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξεις)

https://www.jigsawplanet.com/?rc=embedpuzzle&pid=0ecf45d70399 

Λύσε το παζλ για να δεις τι ψωνίζουν στην απογευματινή βόλτα τους οι κάτοικοι του χιονισμένου χωριού (για Α΄Β΄-Γ΄ τάξεις)

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2ab2b5a34ada

Λύσε το παζλ για να δεις τι ψωνίζουν στην απογευματινή τους βόλτα οι κάτοικοι του χιονισμένου χωριού (για Α΄Β΄-Γ΄ τάξεις).

Leave a Reply