Καλώς ορίσατε στην εφαρμογή e-me blogs! Μέσα από αυτήν την εφαρμογή μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε ένα προσωπικό σας blog ή να δημιουργήσετε συνεργατικά άρθρα για blog με άλλους χρήστες από τις κυψέλες που συμμετέχετε.

 

Τι είναι όμως ένα blog ;

Η λέξη blog προέρχεται από τον όρο weblog (web log). Στα ελληνικά ο όρος αποδίδεται ως ιστολόγιο. Αυτός που διαχειρίζεται και γράφει δημοσιεύσεις σε blogs ονομάζεται blogger και η διαδικασία blogging.

Είναι μια μορφή ιστότοπου που περιέχει μια λίστα καταχωρήσεων (άρθρων) από την πιο πρόσφατη καταχώρηση στην παλαιότερη. Πρόκειται για μια κατηγορία ιστοτόπου που λειτουργεί σαν διαδικτυακό ημερολόγιο. Όπως σε ένα ημερολόγιο έτσι και στο ιστολόγιο καταχωρούνται σκέψεις, εικόνες και συνδέονται με μια ημερομηνία. Η διαφορά με ένα ιδιωτικό ημερολόγιο έγκειται στο ότι σε ένα ιστολόγιο οι καταχωρήσεις είναι δημόσιες και μπορεί να τις δει ο οποιοσδήποτε χρήστης του διαδικτύου.

Τι είναι άρθρο;

Είναι μια καταχώρηση, ένα μικρό κείμενο που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα του ιστολογίου μας. Το περιεχόμενο των καταχωρήσεων μπορεί να είναι οτιδήποτε, όπως ειδήσεις, πολιτικοκοινωνικός σχολιασμός, προσωπικά ημερολόγια ή ειδικά θέματα όπως τεχνολογία, αθλητικά, τέχνες, γαστρονομία. Στην περίπτωσή μας το περιεχόμενο συνήθως έχει άμεση σχέση με τη σχολική διαδικασία.

Τι είναι σελίδα;

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που έχει μεγαλύτερη έκταση από ένα άρθρο, σταθερό περιεχόμενο και εμφανίζεται ξεχωριστά από την αρχική σελίδα. Μπορεί να είναι μια σελίδα με πληροφορίες για τους δημιουργούς του blog ή το περιεχόμενό του.

Τι είναι κατηγορία;

Όλες οι σελίδες και τα άρθρα ενός ιστολογίου μπορούν να κατανεμηθούν σε θεματικές κατηγορίες. Κάτι τέτοιο μας διευκολύνει στην αναζήτηση του περιεχομένου που μας ενδιαφέρει κάθε φορά.

Τι είναι ετικέτες;

Οι ετικέτες είναι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούμε για να περιγράφουμε με έναν σύντομο και εύκολο στη διαχείριση τρόπο τις δημοσιεύσεις μας σε ένα ιστολόγιο. Μια δημοσίευση μπορεί να έχει πολλές ετικέτες.