Αφίσα για Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου (γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, κάθε χρόνο), συγκεντρώθηκαν σε μια ιστοσελίδα, από πληροφορικούς, βιβλία σχετικά με το μάθημα Τ.Π.Ε. καθώς και γενικότερα της Πληροφορικής.

Αφού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα αυτή, θα θέλαμε να δημιουργήσετε μια αφίσα, σχετική με την παγκόσμια ημέρα βιβλίου, ακολουθώντας τους εξής κανόνες:

1.Αρχικά θα χρησιμοποιήσετε μια εικόνα ως φόντο.

2. Στη συνέχεια θα προσθέσετε τα εξώφυλλα έξι (6) βιβλίων, που υπάρχουν στη σελίδα αυτή. Τα δυο -τουλάχιστον- από αυτά θα απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού.

3. Θα προσθέσετε 5-6 λέξεις-φράσεις σχετικές με τα οφέλη του βιβλίου (π.χ. μας ξεκουράζει)

4. θα προσθέσετε ένα τίτλο για την αφίσα σας, σχετικό με την ημέρα του βιβλίου.

Αφού δημιουργήσετε την αφίσα και την αποθηκεύσετε στο υπολογιστή (κινητό, τάμπλετ) σας, θα θέλαμε να την στείλετε, ως συνημμένο αρχείο- με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην email διεύθυνση: cplatis@sch.gr Αν κάποιος δυσκολευτεί να τη στείλει με email, μπορεί να την “ανεβάσει” στον τοίχο της κυψέλης μας.

Για τη δημιουργία της αφίσας θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Pixlr. Η εφαρμογή υπάρχει στη διεύθυνση https://pixlr.com/gr/x/, αν έχετε ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο Google Play Store εφόσον θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε σε κινητό ή ταμπλετ.

Leave a Reply