“Λίγα λόγια για το Ιστολόγιο”

Λίγα λόγια από μένα…

Το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές της Α’ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Χίου. Η δημιουργία του στοχεύει να αποτελέσει έναν χώρο όπου οι μαθητές μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες αλληλεπιδρώντας, να ενημερώνονται και να ενημερώνουν, να εμπνέονται και να εμπνέουν. Παράλληλα, λειτουργεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο που στοχεύει στην προώθηση της μάθησης, της δημιουργικότητας και της ευαισθητοποίησης για θέματα που σχετίζονται με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και απασχολούν τους εφήβους.

Η παιδαγωγική αξία του περιεχομένου έγκειται στην καλλιέργεια κινήτρων, καθώς μέσα από άρθρα, συνεντεύξεις και άλλο περιεχόμενο, προωθεί το ενδιαφέρον για την εκμάθηση και την ανακάλυψη νέων θεμάτων. Συγχρόνως επιδιώκεται εμπλοκή των μαθητών, εφόσον το ιστολόγιο ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους μέσω σχολίων, συζητήσεων, ακόμη και μέσω συνεισφορών με δικά τους άρθρα. Επιπροσθέτως, δίνεται δυνατότητα στους μαθητές να εκφραστούν, να μοιραστούν ιδέες και να αναπτύξουν δικές τους απόψεις. Τέλος, η προσέγγιση του περιεχομένου είναι σχεδιασμένη με γνώμονα την ευκολία ανάγνωσης και κατανόησης, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας (μαθητές 13 ετών).

Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι μόνο χώρος πληροφοριών αλλά και εκπαιδευτικό εργαλείο, ενθαρρύνοντας τον προβληματισμό, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα των μαθητών.

Φραγκάκη Ειρήνη, ΠΕ02

 

 

One Comment on ““Λίγα λόγια για το Ιστολόγιο”

  1. Περιμένω τα σχόλια, τις ιδέες σας και τις προσδοκίες σας από το παρόν Ιστολόγιο!

Leave a Reply