Γράφω το ημερολόγιό μου

Μένουμε σπίτι και πολλοί συνηθίζουν να γράφουν ημερολόγιο . Θέλω λοιπόν να μου κρατήσετε και εσείς το δικό σας ημερολόγιο. Να μη γράψετε για όλες τις μέρες, αλλά να επιλέξετε κάποιες. Όταν επιστρέψουμε ,θα τα διαβάσω όλα !!! Σας το υπόσχομαι ! Θέλω να μου καταγράψετε τις δραστηριότητές σας, αλλά και τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε οδηγίες για το πώς γράφεται ένα ημερολόγιο .

http://sykees8.blogspot.com/2012/09/blog-post_862.html

Ένα κομμάτι από όσα γράφονται, για τα υπόλοιπα μπες μέσα

Ένα ημερολόγιο περιέχει γεγονότα, εμπειρίες, σκέψεις, συναισθήματα, επιθυμίες και ό,τι άλλο αφορά τη ζωή των ανθρώπων. Η καταγραφή όλων των παραπάνω σ’ ένα ημερολόγιο - σημειωματάριο σε βοηθάει να βελτιώσεις το γραπτό λόγο σου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μεγαλώνοντας θα έχεις την ευκαιρία «να γυρίσεις το χρόνο πίσω» και να θυμηθείς τα μαθητικά χρόνια σου. Εξάλλου, καθώς θα αρχίζεις να γράφεις το ημερολόγιό σου, θα διαπιστώσεις ότι σιγά σιγά θα αρχίζεις να γνωρίζεις καλύτερα τους φίλους σου και-κυρίως-τον ίδιο σου τον εαυτό, όταν θα ξαναδιαβάζεις τις σελίδες του μετά από λίγο καιρό βλέποντας τα γεγονότα από μικρή χρονική απόσταση. Για να γράψεις το ημερολόγιό σου μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Όταν περιγράφεις τις εμπειρίες σου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς το πρώτο πρόσωπο ενικού, π.χ. «Στις διακοπές, όμως, βγαίνω έξω κάθε μέρα». Να θυμάσαι ότι το ημερολόγιο είναι ένας έμπιστος φίλος, γι’ αυτό μπορείς να του μιλάς όπως θα μιλούσες σ’ ένα φίλο ή φίλη σου, π.χ. «Πες μου, αγαπητό μου ημερολόγιο, εσύ θα άντεχες;»

 

 

Leave a Reply