25/05/2020

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Τελευταία Δευτέρα που κάνουμε μάθημα εξ αποστάσεως, καθώς αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας η επιστροφή μας στο σχολείο από 1η Ιουνίου. Μπράβο μας που αντιμετωπίσαμε τόσο δημιουργικά την πρωτόγνωρη κατάσταση ως συνέπεια του κορονοϊού και τα καταφέραμε να περιορίσουμε τη διάδοσή του και να παραμείνουμε υγιείς. Προσμένοντας με μεγάλη χαρά την επιστροφή μας στις τάξεις και στους φίλους και δασκάλους μας. συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα μαθήματά μας και για αυτή την εβδομάδα.

Λύσεις ασκήσεων Παρασκευής: Γλώσσα και Μαθηματικά.

Γλώσσα

Την Παρασκευή στο μάθημα Webex συνεχίσαμε το κεφάλαιο "Ποιος είναι; Τι κάνει;". Ξεκινήσαμε κάνοντας την άσκηση 3 στο Λεπτό (β΄ τεύχος, σελ. 51) και γράψαμε ένα κείμενο στο τετράδιο Γραπτού Λόγου. Έπειτα, διαβάσαμε το κείμενο "Η συνέντευξη με τον κυρ Παντελή" στο Βιβλίο (γ΄ τεύχος, σελ. 39 - 40) και το ποίημα "Ο παγοπώλης" στη σελ. 41. Μετά κάναμε τις ασκήσεις 4, 5 και 6 στο Λεπτό (σελ. 52 - 53, β΄ τεύχος). Σας παραθέτω εδώ τις λύσεις:

Ασκήσεις: 1. Ανάγνωση - Το κείμενο "Η συνέντευξη με τον κυρ Παντελή", Βιβλίο, σελ. 39 - 40,
γ΄τεύχος.
2. Αντιγραφή - Την πρώτη στροφή από το ποίημα "Ο παγοπώλης", σελ. 41 (Περνούσαν...
καιρό).
3. Να κάνετε τις ασκήσεις που θα βρείτε εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για τα παλιά επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια που έφτιαξε η Β΄ Τάξη ενός άλλου σχολείου.

 

Μαθηματικά

Ασκήσεις: Πατήστε εδώ για να δείτε τις επαναληπτικές ασκήσεις.

Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι Pacman για να θυμηθείτε την Προπαίδεια. Πρέπει να προλάβετε να βάλετε το ανθρωπάκι σας μέσα στο κουτί με το σωστό αποτέλεσμα, για να μην το φάνε τα μικρά τερατάκια. Κουνήστε το ανθρωπάκι με το δάχτυλό σας μέσα στον λαβύρινθο.

Μέχρι αργότερα που έχουμε μάθημα Webex σας χαιρετώ
Η δασκάλα σας 
Ευαγγελία Νάκου

 

Leave a Reply