Έλεγχος ασφάλειας της σύνδεσης κάποιου ιστοτόπου – Chrome

Για να διαπιστώσετε εάν ένας ιστότοπος είναι ασφαλής ώστε να τον επισκεφτείτε, μπορείτε να ελέγξετε τις πληροφορίες ασφάλειας για τον ιστότοπο. Το Chrome θα σας ειδοποιήσει εάν δεν μπορείτε να επισκεφτείτε με ασφάλεια ή ιδιωτικά τον ιστότοπο.

  1. Στο Chrome, ανοίξτε μια ιστοσελίδα.
  2. Για να ελέγξετε την ασφάλεια ενός ιστοτόπου, ελέγξτε το σύμβολο κατάστασης ασφάλειας αριστερά από τη διεύθυνση ιστού:
    • Κλείδωμα Ασφαλής
    • Προβολή πληροφοριών ιστοτόπου Πληροφορίες ή Μη ασφαλής
    • Επικίνδυνος Μη ασφαλής ή Επικίνδυνος
  3. Για να βρείτε μια σύνοψη με τις λεπτομέρειες απορρήτου και τις άδειες του ιστοτόπου, επιλέξτε το σύμβολο ασφάλειας.

Τι σημαίνει κάθε σύμβολο ασφάλειας

Αυτά τα σύμβολα υποδεικνύουν πόσο ασφαλές είναι να επισκεφτείτε και να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο. Υποδεικνύουν εάν ο ιστότοπος διαθέτει πιστοποιητικό ασφάλειας, εάν το Chrome εμπιστεύεται το πιστοποιητικό και εάν η σύνδεση του ιστοτόπου με το Chrome είναι ιδιωτική.

Κλείδωμα Ασφαλής

Οι πληροφορίες που στέλνετε ή λαμβάνετε μέσω του ιστοτόπου είναι ιδιωτικές.

Ακόμη και με αυτό το εικονίδιο, να είστε πάντα προσεκτικοί όταν κοινοποιείτε ιδιωτικές πληροφορίες. Ελέγξτε τη γραμμή διευθύνσεων, για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στον ιστότοπο που θέλετε να επισκεφτείτε.

Προβολή πληροφοριών ιστοτόπου Πληροφορίες ή Μη ασφαλής

Ο ιστότοπος δεν χρησιμοποιεί ιδιωτική σύνδεση. Κάποιος άλλος χρήστης ίσως μπορεί να ελέγξει ή να αλλάξει τις πληροφορίες που στέλνετε ή λαμβάνετε μέσω του ιστοτόπου.

Σε ορισμένους ιστοτόπους, μπορείτε να επισκεφτείτε μια πιο ασφαλή έκδοση της σελίδας:

  1. Επιλέξτε τη γραμμή διευθύνσεων.
  2. Διαγράψτε το στοιχείο http:// και εισαγάγετε εναλλακτικά το στοιχείο https://.

Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργήσει, επικοινωνήστε με τον κάτοχο του ιστοτόπου, για να του ζητήσετε να ασφαλίσει τον ιστότοπο και τα δεδομένα σας μέσω HTTPS.

Όταν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία HTTPS-First, το Chrome θα προσπαθεί να φορτώσει όλους τους ιστοτόπους μέσω HTTPS. Εάν μεταβείτε σε έναν ιστότοπο που δεν υποστηρίζει HTTPS, το Chrome εμφανίζει την προειδοποίηση "Η σύνδεση δεν είναι ασφαλής" και την εικόνα "Μη ασφαλής" Επικίνδυνος στη γραμμή διευθύνσεων. Μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία HTTPS-First.

Επικίνδυνος Μη ασφαλής ή Επικίνδυνος

Σας συνιστούμε να μην εισαγάγετε ιδιωτικά ή προσωπικά στοιχεία σε αυτήν τη σελίδα. Εάν είναι δυνατόν, μην χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο.

Μη ασφαλής: Συνεχίστε με προσοχή. Υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με το απόρρητο της σύνδεσης αυτού του ιστοτόπου. Κάποιος άλλος χρήστης ίσως μπορεί να ελέγξει τις πληροφορίες που στέλνετε ή λαμβάνετε μέσω αυτού του ιστοτόπου.

Μπορεί να εμφανιστεί ένα μήνυμα "Μη ασφαλής σύνδεση" ή "Μη ασφαλής πληρωμή".

Επικίνδυνος: Αποφύγετε αυτόν τον ιστότοπο. Εάν εμφανιστεί μια κόκκινη προειδοποίηση που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη, ο ιστότοπος έχει επισημανθεί ως μη ασφαλής από την Ασφαλή περιήγηση. Η χρήση του ιστοτόπου ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο τις ιδιωτικές πληροφορίες σας.

  1. Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Chrome "".
  2. Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα Περισσότερα και μετά Ρυθμίσεις.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Απόρρητο και ασφάλεια και μετά Ρυθμίσεις ιστοτόπου.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Πρόσθετες ρυθμίσεις περιεχομένου και μετά Μη ασφαλές περιεχόμενο.
  5. Δίπλα στο στοιχείο Δεν επιτρέπεται να εμφανίζουν μη ασφαλές περιεχόμενο, κάντε κλικ στην Προσθήκη.
  6. Εισαγάγετε το URL του ιστοτόπου.
    1. Για να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ενός συγκεκριμένου ιστοτόπου: Δίπλα στο URL, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα Περισσότερα.
    2. Κάντε κλικ σε μία από τις επιλογές Αποδοχή, Επεξεργασία ή Κατάργηση.