Η ΤΡΕΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ COVID 19 ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και πώς η Ελλάδα ξέφυγε τον κίνδυνο

Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο που δείχνει την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Και στο παρακάτω βίντεο παρακολουθείτε την ταχύτητα των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε αναφορικά με την «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης, σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή αναλυτική έκθεση της γαλλικής δεξαμενής σκέψης Bridge Tank.
Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρώπης με τις καλύτερες επιδόσεις, ακολουθούμενη από την Τσεχική Δημοκρατία και τη Ρουμανία. Χάρη στα έγκαιρα και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, οι χώρες αυτές κατάφεραν με επιτυχία να εξομαλύνουν την επιδημική καμπύλη και να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η αντίθεση μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας: η μεν πρώτη χώρα ανέστειλε τις δημόσιες εκδηλώσεις και έκλεισε τα σχολεία, πριν ακόμη καταγράψει τα πρώτα 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ η δεύτερη προέβη πολύ αργότερα στη λήψη παρόμοιων μέτρων.
Πόσο ταχύς υπήρξε ο διπλασιασμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19;
Τέσσερις εβδομάδες μετά την καταγραφή των πρώτων 100 κρουσμάτων σε κάθε χώρα, στην Ελλάδα, το διάστημα που μεσολάβησε για τον διπλασιασμό τους ήταν 19 ημέρες, ένας σαφής δείκτης ότι η Ελλάδα «εξομάλυνε την καμπύλη» με επιτυχία. Αντιθέτως, στο Η.Β. συνεχίζει η ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Οι ταχύτατες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης
Η Corriere della Sera (Ιταλική εφημερίδα) προσθέτει ότι η χώρα μας δεν έχασε χρόνο περιμένοντας να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις, με μια λύση «α λα ιταλικά». «Μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», εξηγεί η ιταλική εφημερίδα.
«Τα εύσημα ανήκουν στους ευσυνείδητους Ελληνες!»
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι περιορίστηκε έγκαιρα η διάδοση της ασθένειας από τους προσκυνητές που είχαν επιστρέψει απ' τους Αγιους Τόπους. «Αλλά - τονίζει η εφημερίδα του Μιλάνου - τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση».
«Κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη», καταλήγει η Corriere della Sera.
Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Leave a Reply