Loading...
Επικαιρότητα

Σύκρουση 2 αεροσκάφων στο αεροδρόμιο του Heathrow

Και τα 2 αεροπλάνα έχουν αποσυρθεί προσωρινά για επισκευές

Ένα Airbus A350-1041 της British Airways συγκρούστηκε στο έδαφος με ένα Boeing 787-9 της Virgin Atlantic Airways το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο του Heathrow. Τα δύο αεροπλάνα έχουν βγει εκτός λειτουργίας για επισκευές.

Υποστηρίζεται ότι για την σύγκρουση ευθύνεται ο χειρηστής του οχήματος που τράβαγε το 787-9.

Ένας αντιπρόσωπος της British Airways είπε: "Ένα από τα αεροσκάφη μας, ενώ βρισκόταν ακίνητο στο Χίθροου νωρίτερα σήμερα, ενεπλάκη σε σύγκρουση με τζετ άλλης αεροπορικής εταιρείας, το οποίο ρυμουλκούνταν από βάση εκείνη τη στιγμή. Το αεροσκάφος μας αξιολογείται από τις ομάδες μηχανικών μας και έχουμε παράσχει ένα εναλλακτικό αεροσκάφος για να περιορίσουμε τον αντίκτυπο στους πελάτες μας."

Ένας αντιπρόσωπος της Virgin Atlantic Airways είπε: "Γνωρίζουμε ότι το άκρο του πτερυγίου ενός από τα άδειά μας αεροσκάφη ήρθε σε επαφή με άλλο αεροσκάφος ενώ το ρυμουλκούνταν από το περίπτερο στον τερματικό σταθμό 3 του Λονδίνου Heathrow. Η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματος μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν επέβαιναν πελάτες στο αεροσκάφος της Virgin Atlantic κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ξεκινήσαμε μια πλήρη και ενδελεχή έρευνα και οι ομάδες μηχανικών μας εκτελούν ελέγχους συντήρησης στο αεροσκάφος, το οποίο προς το παρόν έχει τεθεί εκτός λειτουργίας."

Ένας αντιπρόσωπος του αεροδρομίου του Heathrow είπε: "Εργαζόμαστε μαζί με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους συνεργάτες μας στις αεροπορικές εταιρείες ως απάντηση σε ένα περιστατικό που αφορούσε δύο αεροσκάφη στο έδαφος νωρίτερα σήμερα. Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί επιβατών και δεν αναμένουμε ότι θα υπάρξουν συνεχείς επιπτώσεις στις λειτουργίες του αεροδρομίου."

Πηγή: https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/heathrow-airport-incident-plane-collide-ba-virgin-b2524469.html

06/04/2024

One comment
Leave a Reply