ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Συγχαρητήρια στους μαθητές του ΣΤ3, στους συνεργάτες και εταίρους του Έργου !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι μαθητές μας, την Τρίτη στις 4 Ιουνίου, πραγματοποίησαν μια τηλεδιάσκεψη με μαθητές από συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ιταλίας. Αφού υπέβαλαν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον (π.χ. τι εντυπώσεις τους άφησε το έργο, πώς είναι η χώρα που ζουν κλπ), έκαναν δύο συνεργατικές δραστηριότητες. Στην πρώτη έπρεπε να σχεδιάσουν τις λεπτομέρειες του έργου που έλειπαν, ενώ στη δεύτερη έπρεπε να σχεδιάσουν συννεφάκια με σκέψεις στον κάθε ήρωα.

Ήταν αναμφισβήτητα μια υπέροχη εμπειρία που οι μαθητές μας θα θυμούνται για καιρό.

The Garden of Aranjuez – Santiago Rusinol

Οι μαθητές μας, μαγεμένοι από τα χρώματα και την προοπτική του υπέροχου κήπου, αποφάσισαν να τον απεικονίσουν με τρισδιάστατη μορφή. Χρησιμοποίησαν καλάμακια και ρυζόχαρτα για τα λουλούδια, τέμπερες και ξυλομπογιές, αλλά κυρίως τη φαντασία τους ! Δείτε το making of του πίνακα:

https://youtu.be/UatJGEkY1co

Και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα:

https://youtu.be/RKpMQrVbFOo

Banksy-Το κορίτσι με το μπαλόνι

Οι μαθητές μας φιλοτέχνησαν το διάσημο έργο το "Κορίτσι με το μπαλόνι", με διάφορους τρόπους. Αρχικά είδαν έργα του καλλιτέχνη και στη συνέχεια ζωγράφισαν το συγκεκριμένο ! Δείτε καρέ-καρέ την προσπάθειά τους αυτή:

http://www.kizoa.com/Movie-Video-Slideshow-Maker/d252457423k7314195o1l1/girl-with-a-balloon

Στη συνέχεια, έφτιαξαν ένα flipbook, όπου φαίνεται σε 11 καρέ η εξέλιξη του κοριτσιού με το μπαλόνι:

https://drive.google.com/file/d/1zakUW7SlYJN6fn26zEfGmfqdFT7M8k9H/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1Xzdvfh5HHiYqXFdpIKTgaEnihrV23WeG/view?usp=sharing

Δείτε ΕΔΩ το τελικό animation, δια χειρός Μένιας Μαυράκη ! Η Μένια Μαυράκη, αφού συζήτησε με τα παιδιά για το σενάριο του animation, φωτογράφισε καρέ καρέ όλα τα στιγμιότυπα του έργου και προχώρησε στη δημιουργία ενός εκπληκτικού animation !

 

Βιογραφικά Ζωγράφων

Οι μαθητές μας, ετοίμασαν με μεγάλο κέφι και ενδιαφέρον, παρουσιάσεις για τη ζωή και το έργο των δύο εξαιρετικών Ελλήνων ζωγράφων, των οποίων τα δύο έργα Επιλογή ΈργωνΤέχνης φιλοτεχνήθηκαν από τα άλλα σχολεία του εξωτερικού!

ΘΕΟΦΙΛΟΣ: https://youtu.be/JFcLZXeTQQk

ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ: https://youtu.be/W1ASxNnwTNY

 

Mona Lisa

  • Οι μαθητές σε συνεργασία με τη διευθύντρια Μελπομένη Μαυράκη, δούλεψαν πάνω στο πορτραίτο της Mona Lisa. Αφού είδαν αναλυτικά το πορτραίτο στον προτζέκτορα και την αντίστοιχη αναπαραγωγή από τη διευθύντρια, έγιναν οι ίδιοι μικροί ζωγράφοι:

https://www.flipsnack.com/8dkifis/the-making-of-mona-lisa.html

  • Επίσης, με την καθοδήγηση της δασκάλας του τμήματός τους, έφτιαξαν ένα πολύ ωραίο κολάζ:

    

  • Και η αναμνηστική φωτογραφία με τις δημιουργίες τους:

 

Δημιουργία λογοτύπου για το έργο

Οι μαθητές του τμήματος ΣΤ3, κλήθηκαν να συμμετέχουν στην συμπλήρωση του λογοτύπου για όλο το έργο. Η διαδικασία ήταν η εξής: κάθε χώρα συμπληρώνει μια μικρή ζωγραφιά (εικαστική παρέμβαση), προκειμένου όλες οι χώρες να συμμετέχουν στην παραγωγή του τελικού λογοτύπου. Οι μαθητές μας ζωγράφισαν σε ομάδες! Δείτε καρέ καρέ την πρόοδό τους !

https://www.flipsnack.com/8dkifis/art-123.html

Η τελική επιλογή από τα 5 λογότυπα που δημιουργήθηκαν

έγινε από τις συνεργαζόμενες δασκάλες στο έργο !

Δείτε και την τελική μορφή του λογοτύπου, μετά από τη συνεργασία όλων των σχολείων:

MIRO

Οι μαθητές με πολύ μεράκι και κέφι, δούλεψαν πάνω στο έργο του MIRO. Χρησιμοποίησαν μαρκαδόρους, λαδομπογιές και ξυλομπογιές για να το αναπαραστήσουν. Δείτε ΕΔΩ καρέ, καρέ τη δουλειά των μικρών καλλιτεχνών.

Και φυσικά η αναμνηστική φωτογραφία, όλου του τμήματος !

 

Επιλογή ΈργωνΤέχνης

Οι μαθητές του τμήματος ΣΤ3, σε συνεργασία με τη δασκάλα του τμήματός τους, Νίκη Ράρρα, προχώρησαν στην επιλογή των ακόλουθων 2 έργων, για να αναπαραχθούν από τα λοιπά σχολεία που συμμετέχουν στο έργο:

ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ

Στη συνέχεια, οι μαθητές πάλι σε συνεργασία με τη δασκάλα τους αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναπαραγωγή των παρακάτω έργων τέχνης άλλων χωρών:

JOAN MIRO 

LEONARDO DA VINCI

 

 

Skip to toolbar