Σύντομα κοντά σας… όχι και πολύ κοντά όμως!

Όπως γνωρίζετε ήδη τα Γυμνάσια ανοίγουν ξανά την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Μαΐου, οπότε σας περιμένουμε να ξεκινήσουμε και πάλι τα μαθήματα από κοντά. Η απομακρυσμένη εκπαίδευση ήταν πολύ χρήσιμη στην περίοδο της καραντίνας και μας πρόσφερε ένα σημαντικό μέσο επικοινωνίας και διατήρησης της επαφής μεταξύ μας. Σίγουρα θα συνεχίσει να παίζει κάποιο ρόλο και στη συνέχεια, συνδυαζόμενη αρμονικά με το κλασσικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Αλλά, τα μαθήματα «δια ζώσης» και συνολικά το σχολικό περιβάλλον είναι αναντικατάστατο! Νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η ανθρώπινη επαφή και η ουσιαστική εκπαίδευση δεν μπορεί να γίνεται απομακρυσμένα, μέσα από οθόνες και μικρόφωνα. Η εκπαίδευση και η σχολική μας ζωή είναι πολλά περισσότερα από μια τηλεδιάσκεψη στο Webex ή την ανάθεση μιας εργασίας στο E-me.

Περιμένω λοιπόν με αγωνία να σας δω όλες και όλους από κοντά, υγιείς και δυνατούς, με όρεξη και κέφι να ολοκληρώσουμε αυτή την επεισοδιακή σχολική χρονιά. Αναγκαστικά πολλά πράγματα θα γίνονται πλέον διαφορετικά ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς και να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά των μικροβίων.

Για παράδειγμα, το κάθε τμήμα θα χωριστεί σε 2 υποομάδες που θα έρχονται στο σχολείο εναλλάξ· τη μία εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και την άλλη Τρίτη-Πέμπτη. Έχει σταλεί ήδη σχετικό μήνυμα στα e-mail των κηδεμόνων σας ώστε να γνωρίζετε ποιες μέρες θα έρθετε την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας μας. Επίσης, υπάρχουν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα που γνωρίζατε ώστε να μην υπάρχουν "κενά" και να γίνεται κατά το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του χρόνου και του χώρου κατά την παραμονή μας στο σχολείο. Δείτε παρακάτω το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύει από 18 Μαΐου.

Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι δεν θα ερχόσαστε στο σχολείο κάθε μέρα, αλλά αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο για να αποσυμφορηθεί ο χώρος των σχολικών αιθουσών. Ακόμη, οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα νέα αυτά δεδομένα και οι μαθητές (της υποομάδας) θα κάθονται στα θρανία σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο.

Αυτές ήταν μόνο μερικές ενδεικτικές αλλαγές που θα γνωρίσουμε λοιπόν από Δευτέρα. Σίγουρα πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, τόσο για μαθητές όσο και για καθηγητές, οπότε καλούμαστε όλοι να μάθουμε πως θα συμπεριφερόμαστε για να ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

Τέλος, σας στέλνω μερικές σημαντικές οδηγίες και κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε όλοι μας, μία παρουσίαση που περιγράφει συνοπτικά τη συμπεριφορά μας στο σχολείο, καθώς και μία γενικότερη παρουσίαση για τον Covid-19 ώστε να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι.

Κανόνες Υγιεινής

Συμπεριφορά στο σχολείο

Ενημέρωση Covid-19

Leave a Reply