Σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση από 7 -12-2020 μέχρι 11-12-2020

Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς!

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα, προσεγγίζοντας την ιστορία της Γέννησης του Χριστού και παίζοντας με τη λέξη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Επίσης εντοπίσαμε τον αριθμό 25 στο ημερολόγιο του Δεκέμβρη και προσπαθήσαμε να του δώσουμε μορφή μέσα απο τις ζωγραφιές μας.

Ακόμα μιλήσαμε για τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορα μέρη του κόσμου, γράψαμε όπως μπορούσαμε το γράμμα Χ, χ και προσπαθήσαμε να βρούμε λεξούλες οι οποίες αρχίζουν απο την ίδια φωνούλα.

Διαβάσαμε το αγαπημένο μας παραμύθι για το «Έλατο», στολίσαμε ψηφιακό δεντράκι και στη συνέχεια φτιάξαμε χριστουγεννιάτικο έλατο απο ανακυκλώσιμα υλικά που είχαμε στο σπίτι!!

Πήραμε τα τριγωνάκια μας, φορέσαμε τα Χριστουγεννιάτικα σκουφάκια μας και αφού ακούσαμε κάλαντα απο διάφορα μέρη της Ελλάδας τραγουδήσαμε και εμείς τα δικά μας κάλαντα, μετρήσαμε και κυκλώσαμε τους σωστούς αριθμούς στις Χριστουγεννιάτικες εργασίες μας, ανακαλύψαμε μέσα στο σπίτι αντικείμενα που μοιάζουν με το τριγωνάκι και διαβάσαμε το καταπληκτικό παραμύθι : «Ξαφνικά τα Χριστούγεννα» του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Κλείσαμε την εβδομάδα μας, υποδεχόμενοι τη νέα μας συνεργάτιδα την Κα Ελένη, διαβάζοντας τον αγαπημένο μας Ρούντολφ και κάνοντας διασκεδαστική γυμναστική, γυρνώντας τον τροχό.

Leave a Reply