Μελέτη περιβάλλοντος 3/12: Για να ζούμε μαζί, χρειαζόμαστε τους κανόνες

Μάθημα: 2. Για να ζούμε μαζί χρειαζόμαστε τους κανόνες

Χρονοδιάγραμμα: έως Δευτέρα 7/12

Σήμερα αναφερθήκαμε στην αξία των κανόνων και τι θα συνέβαινε άμα δεν τους τηρούσαμε (βιβλίο σελ. 14).

🏠Σπίτι:
Ας βρούμε κανόνες που ακολουθούμε τις ώρες που πολλοί άνθρωποι θέλουν να
ξεκουραστούν. Γράφουμε τους κανόνες από κάτω σαν σχόλιο.

16 thoughts on “Μελέτη περιβάλλοντος 3/12: Για να ζούμε μαζί, χρειαζόμαστε τους κανόνες”

  1. Θα προτεινα τις ωρες που καποιοι θελουν να ξεκουραστουν να υπαρχουν αυτοι οι κανονες: πρωτον να μην βαζουμε δυνατα μουσικη,δευτερον να μην φωναζουμε, τριτον να μην γινονται οικοδομικες εργασιες δηλαδη να μην πριονιζουμε,να μην τρυπαμε και να μην χτυπαμε.

  2. Στις ωρες κοινης ησυχιας πρεπει να μην κανουμε φασαρια,να μη βαζουμε δυνατα την τηλεοραση και το ραδιοφωνο και να μην κανουμε παρτι.Πρεπει να σεβομαστε τους γειτονες μας για να μας σεβονται και αυτοι!

  3. Τις ώρες που κάποιος θέλει να ξεκουραστεί θα πρέπει να ακολουθούμε τους παρακάτω κανονες:
    1. Να μην χτυπάμε
    2. Να μην έχουμε δυνατή μουσική
    3. Να μη χοροπηδάμε και
    4. Να μη φωνάζουμε.

  4. Τις ώρες κοινής ησυχίας, δηλαδή από τις 15.30 – 17.30 και από τις 22.00- 07.30, πρέπει να μην κάνουμε φασαρία. Ακόμη θα πρότεινα αυτούς τους κανόνες:
    1. Μέσα στο σπίτι δεν φωνάζουμε, δεν κάνουμε εργασίες με θόρυβο, όπως δεν ακούμε μουσική με μεγάλη ένταση, δεν βάζουμε ηλεκτρική σκούπα, δεν παίζουμε παιχνίδια με θόρυβο, δεν μετακινούμε έπιπλα και δεν καρφώνουμε.
    2. Έξω από το σπίτι δεν αφήνουμε τα σκυλιά μας στο μπαλκόνι να γαβγίζουν, δεν κορνάρουμε, δεν βάζουμε στο αυτοκίνητο δυνατά τη μουσική και τέλος δεν φωνάζουμε.
    Πρέπει όλοι μας , μικροί και μεγάλοι, να σεβόμαστε αυτούς τους κανόνες.

  5. Τις ώρες που οι άνθρωποι θέλουν να ξεκουραστούν θα πρέπει να κάνουμε ησυχία, γιατί είναι σημαντικό να σεβόμαστε τους γύρω μας, για να μας σέβονται και αυτοί.

  6. Υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας για να μπορούμε να ξεκουραστούμε χωρίς να μας ενοχλεί κανένας. Αυτές τις ώρες πρέπει να ισχύουν κάποιοι κανόνες όπως : πρώτον να μην έχουμε δυνατά τη μουσική και την τηλεοραση, δεύτερο να μην περνουμε τηλέφωνα αυτές τις ώρες, τρίτον να μην κάνουμε φασαρία, τέταρτον να μην κάνουμε διάφορες θορυβωδεις εργασίες.

  7. Πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των ωρών κοινης ησυχίας χωρίς να κάνουμε θόρυβο όπως το να μιλάμε δυνατά και να παίζουμε δυνατή μουσική.

  8. Τις ώρες που οι άνθρωποι θέλουν να ξεκουραστούν πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες .Τέτοιοι κανόνες είναι να μην χοροπηδάμε το μεσημέρι που είναι ώρα ξεκούρασης, να μην φωνάζουμε δυνατά, να μην βάζουμε δυνατά τη μουσική και την τηλεόραση και τέλος να μην γίνονται εργασίες σε ωρες ησυχιας από τα φορτηγά που ξεφορτώνουν ξύλα και άμμο.

  9. Στις ώρες κοινής ησυχίας πρέπει να ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες επείδή κάποιοι άνθρωποι θέλουν να ξεκουραστούν και αυτό το σεβόμαστε. Πρώτον να κάνουμε ησυχία, δεύτερο να μην κοπανάμε τα έπιπλα, το πάτωμα και τους τοίχους. Τρίτον όταν βλέπουμε τηλεόραση να φροντίζουμε να μην είναι πολύ δυνατά και τέταρτον όταν είμαστε στο αυτοκίνητο να μην κορνάρουμε πολλές φορές και να μην έχουμε δυνατά τη μουσική.

  10. Προτείνω τις ώρες τις κοινής ησυχίας τα εξής: 1.Να μην κάνουμε φασαρία. 2.Να μη βάζουμε δυνατά μουσική και την τηλεόραση . 3.Να σεβόμαστε τους γείτονες μας.

  11. Πρέπει να σεβόμαστε τις ώρες κοινής ησυχίας γιατί κάποιοι μπορεί να κοιμούνται ή να μελετούν. Για αυτό πρέπει να τους παρακάτω κανόνες:
    1. Να μην παίζουμε ή ακούμε δυνατή μουσική
    2. Να μην έχουμε δυνατά την τηλεόραση
    3. Αν μένουν γείτονες σε κάτω όροφο, να μην τρέχουμε
    4. Να μην κοπανάμε τα έπιπλα
    5. Να μην ρίχνουμε κάτω πράγματα

  12. Πρέπει να κάνουμε ησυχία τα μεσημέρια από τις 2.30 μ.μ έως τις 5.00 μ.μ επίσης, από τις 11.00 μ.μ έως τις 7.00 π.μ, για να μπορούν οι συνάνθρωποι μας να ξεκουράζονται.

  13. 1)Πρέπει όταν κοιμούνται οι άλλοι να τους σεβόμαστε και να κάνουμε ησυχία.
    2)Δεν πρέπει να παίζουμε μπάλα.
    3)Να μη φωνάζουμε.
    4)Δεν πρέπει να βάζουμε δυνατά την τηλεόραση.

  14. 1)Πρέπει όταν κοιμούνται οι άλλοι να τους σεβόμαστε και να κάνουμε ησυχία.
    2)Δεν πρέπει να
    3)Δεν πρέπει να βάζουμε δυνατά την τηλεόραση.

  15. 1)Πρέπει όταν κοιμούνται οι άλλοι να τους σεβόμαστε και να κάνουμε ησυχία.
    2)Δεν πρέπει να μιλαμε δυνατά
    3)Δεν πρέπει να βάζουμε δυνατά την τηλεόραση.

  16. Πρέπει όταν κοιμούνται οι άλλοι να τους σεβόμαστε και να κάνουμε ησυχια!

Leave a Reply