Τα κλασικά όργανα στη σύγχρονη μουσική

Αν νομίζεις ότι τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας παίζουν μόνο κλασική μουσική κάνεις μεγάλο λάθος! Σίγουρα έχεις ακούσει σε κάποιο πανηγύρι να παίζει το κλαρίνο που είναι το αδελφάκι του γνωστου σε όλους μας κλαρινέτου ή το βιολί που το γνωρίσαμε μέσα στην συμφωνική ορχήστρα όπως επίσης τις τρομπέτες και τα τρομπόνια στις λεγόμενες ορχήστρες να παίζουν τραγούδια της δυτικής Μακεδονίας.Όλα αυτά είναι τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας στα οποία κάποιοι μουσικοί θέλησαν να δώσουν ένα νέο ρόλο. Το βιολί για παράδειγμα το συναντάμε σε όλες σχεδόν τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου. στην Αμερικάνικη Κάντρι μουσική ...https://www.youtube.com/watch?v=tVVgODvsFSQ

 

στα Ιρλανδικά τραγούδια,

https://wwtVVgODvsFSQw.youtube.com/watch?v=

Το βιολί πρωταγωνιστεί στην μουσική του κινηματογράφου,όπως επίσης και στην ποπ και ροκ μουσική.

Τα κρουστά είναι τα όργανα που βρίσκουμε παντού! Ιδιαίτερα τα τύμπανα είναι πολύ δημοφιλή σε όλα τα μεγέθη και παραλλαγές. Σπουδαία όμως παρουσία έχουν και τα ξυλόφωνα και μεταλόφωνα όργανα στην μουσική της Λατινικής Αμερικής , όπως και ντο ντέφι στην ελληνική μουσική.

 

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Γούντι Άλεν λάτρης της μουσικής τέχνης δημιούργησε στην Νέα Υόρκη μια μπάντα μουσικής Τζαζ και ιδιαίτερα ασχολήθηκε με την μουσική σουίνκ (είδος Τζαζ μουσικής ) που έγινε εκτός από την Νέα Υόρκη πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο . Στην μπάντα αυτή συμετέχει ως μουσικός παίζοντας κλαρινέτο.

Leave a Reply