«Ένα στα πέντε παιδιά δεν συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση»

Αυτό Λέει σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Fullscreen
Mute

Με χθεσινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι σύντομα θα δοθούν κουπόνια για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και φοιτητές από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

“Το πρόγραμμα, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο όμως είναι αμφίβολο πόσο «σύντομα» θα ενεργοποιηθεί. Τόσους μήνες, ένα στα πέντε παιδιά στερείται μέσων συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση και η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την πρωτοφανή καθυστέρηση” λέει η ανακοίνωση. Και συνεχίζει:

«Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο, δε διέθεσε ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση αυτής της κραυγαλέας κοινωνικής ανισότητας.

Η υπουργός Παιδείας ισχυρίζεται ότι απέστειλε 93.000 ηλεκτρονικές συσκευές στα σχολεία. Κάτι που διαψεύδουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, μιλώντας για πολύ μικρότερο αριθμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης ζήτησαν να υπάρξει έγκαιρη καταγραφή των αναγκών των μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό

και κάλυψή τους από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, προκειμένου όλα τα παιδιά να λάβουν μέρος στην τηλεκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας κώφευε. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την υπουργό Παιδείας να πάψει να ασχολείται με τις εντυπώσεις και την κατασκευή εικονικών πραγματικοτήτων στην εκπαίδευση και να στείλει επιτέλους τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό στα σχολεία».

Leave a Reply