ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ Σ. ΠΙΣΗ 2024(ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΟΥ)

Λαγκαδάς, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αγαπητέ Στέλιο,

            Ευχόμαστε το γράμμα μας να σε βρίσκει ειρηνικό και δυνατό στην ψυχή. Να είναι όλη η οικογένειά σας καλά και να πορεύεστε ενωμένοι και αγαπημένοι.

            Πριν από 3 χρόνια είχαμε τη χαρά με τους μαθητές από το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου να επικοινωνήσουμε μαζί σου ανταλλάσσοντας κάποια γράμματα. Φέτος με τα παιδιά από το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά μελετήσαμε και πάλι το κείμενο «Λεώνη» στο πλαίσιο του μαθήματος Λογοτεχνίας. Εμπλουτίσαμε το μάθημα με πολλά παραδείγματα ανθρώπων της εποχής μας. Επικεντρωθήκαμε, ωστόσο, στο δικό σου παράδειγμα. Τα παιδιά δεν γνώριζαν τίποτα και είναι αλήθεια πως το βίντεο «Στέλιος – Υπέρβαση» τα συγκίνησε βαθύτατα. Όταν τους είπα πως πριν τρία χρόνια είχαμε επικοινωνήσει, ενθουσιάστηκαν και επέμεναν να γράψουν κι αυτά τα δικά τους γράμματα. Είναι πολύ απλά και αυθόρμητα, ανάλογα με το πώς αισθάνθηκε κάθε παιδί και τι σκέφτηκε παρακολουθώντας το βίντεο για σένα. Μου έκαναν πολλές ερωτήσεις για τη ζωή σου, που δεν γνώριζα να απαντήσω.  Ίσως δοθεί κάποια ευκαιρία να τις απαντήσεις εσύ!

            Σε ευχαριστούμε, γιατί για μια ακόμη φορά χάρισες με το μοναδικό σου παράδειγμα ένα υγιέστατο και σπάνιο πρότυπο αγωνιστικότητας σε μια εποχή που όλα καταρρέουν. Πολλά παιδιά σχολίασαν πόσο φωτεινό είναι το περιεχόμενο των τραγουδιών σου. Κατέληξαν μόνα τους στο συμπέρασμα πως σίγουρα τέτοια έμπνευση και τόση δύναμη ψυχής σου τα χαρίζει ο Θεός. Θαύμασαν πάρα πολύ τους γονείς σου. Πλέον με ενημερώνουν πως ψάχνουν καθημερινά δικά σου τραγούδια και τα ακούνε με μεγάλη ευχαρίστηση. Είναι σίγουρο πως όλοι θα χαρούμε αν έχεις τη δυνατότητα να μας στείλεις κάποιο μήνυμα έστω και σύντομο. Ήδη τα παιδιά ρωτούν αν θα λάβουμε απάντηση…

            Ευχόμαστε αυτές τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να χαρίσει ο Θεός στην εξαιρετική σας οικογένεια την ευλογία Του και τις ουράνιες δωρεές του.

            Με απέραντη εκτίμηση,

Τσιραμπίδου Αγγελική ΠΕ02

 

Leave a Reply