Ελληνικά

Εκπαιδευτική εκδρομή Β γυμνασίου! (ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΟΥ)

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025 και η Β΄ γυμνασίου του 2ου γυμνασίου Λαγκαδά ξεκίνησε με πολύ κέφι κι ενθουσιασμό για τη δική της εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο του μαθήματος νεοελληνικής γλώσσας (ενότητα σχετικά με τα αξιοθέατα της πόλης μου) και της βυζαντινής ιστορίας.

Πρώτος σταθμός μας στάθηκε η κεντρική βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου οι βιβλιοθηκονόμοι αφού χωριστήκαμε σε τρεις μικρότερες ομάδες μας ξενάγησαν πολύ πρόσχαρα σε όλους τους χώρους και της ιδιωτικές συλλογές μέσα σε κλίμα ησυχίας και προσοχής!

Δεύτερος σταθμός μας υπήρξε ο περικαλλέστατος ναός των αγίων αυταδέλφων και ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην παραλία. Ο ναός είναι πολύ εντυπωσιακός. Σύντομα, ενημερωθήκαμε για το βίο και τη δράση τους, με έμφαση στη δημιουργία του σλαβικού αλφαβήτου από τους δύο ισαποστόλους και στη σημασία της προσφοράς τους. Πολύ φιλόξενα μας υποδέχθηκε ο π. Κωνσταντίνος ο οποίος και δώρισε πολύ γενναιόδωρα σε κάθε παιδί ένα πανέμορφο ενθύμιο των αγίων.

 

Τρίτος σταθμός μας υπήρξε η ποδηλατάδα στην παραλία. Αφού πρώτα περπατήσαμε κατά μήκος της παραλίας απολαμβάνοντας τον ηλιόλουστο καιρό φτάσαμε στα περιβόητα μεγάλα ποδήλατα και πολλές παρεούλες κάναμε βόλτες από το ξενοδοχείο Macedonia Palace μέχρι το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου με τα ποδήλατα. Ήταν το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της εκδρομής μας!!!

Αφήστε μια απάντηση