English

Μάθημα 7: «Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε» – Παραμύθι της Μαρίας Χ. Θεμελή

Περιγραφή

Αποτελεί ένα αλληγορικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που εξελίσσεται ανάμεσα στη Χώρα των Παραμυθιών και στη Χώρα των Ανθρώπων. Άραγε, μόνο στην πραγματική ζωή είναι που φοβούνται οι άνθρωποι; Ή μήπως δυσκολεύονται και οι πριγκίπισσες; Θα καταφέρουν να βρουν οι ήρωες το πέρασμα για να συναντηθούν οι δύο κόσμοι και να νικηθούν οι φόβοι;

 

Βήμα 1

Πατήστε εδώ για να αποκτήσετε το συγκεκριμένο παραμύθι σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να το διαβάσετε. (Είναι δωρεάν, δεν υπάρχουν ιοί και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Αφού πατήσετε το σύνδεσμο, θα το βρείτε στο φάκελο Λήψεις, του κινητού ή του υπολογιστή σας).

Βήμα 2

Αφού διαβάσετε το αλληγορικό παραμύθι, απαντήστε τις παρακάτω ερωτήσεις. (Εάν δεν σας ανοίγει αυτός ο υπερσύνδεσμος, τότε μπείτε στον τοίχο της κυψέλης ώστε να κάνετε την εργασία.)

 

Βήμα 3

Γράψτε στο τετράδιό σας τις απαντήσεις από τα παρακάτω ερωτήματα, βγάλτε φωτογραφίες και στείλτε τες μέσω e-mail όπως κάναμε μέχρι τώρα.

  1. Χαρακτηρίζω το μικρό μελαχρινό αγόρι (ο χαρακτηρισμός θα γίνει όπως έχουμε διδαχθεί. Παρατηρούμε πρώτα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ατόμου. Έπειτα μέσα από το κείμενο βλέπουμε και αιτιολογούμε το χαρακτήρα του).
  2. Κλίνω: το μικρό μελαχρινό αγόρι, η έξυπνη κίνηση, το βαθύ πηγάδι, η συγκινητική απόφαση.
  3. Χρονική αντικατάσταση στο πρόσωπο που βρίσκονται: έπεσε, θα χτυπηθεί, είχαν αποφασίσει, θα ξυπνήσει.

 

 

 

 

Πηγή: www.fylatos.com

Leave a Reply