English

Κοτόσουπα με λαχανικά και ρύζι

Υλικά

8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο 3 κουταλιές ελαιόλαδο

100 γραμμάρια ρύζι καρολίνα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα κομμένα σε κυβάκια 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

6 μικρές πατάτες κομμένες σε κυβάκια

2,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλου Χυμό από 2 λεμόνια

4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι   Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αποτύπωμα

Ανθρακικό αποτύπωμα: (CO2 eq): 2,75 κιλά

Υδατικό αποτύπωμα (νερό):3.241 λίτρα

Κόστος: Κόστος συνταγής: 8,67€ Κόστος ανά άτομο: 2,16€

Θερμίδες/θρεπτικά

Θερμίδες ανά μερίδα (kcal): 617 Νόστιμη και πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες Α, C, B12 και φυλλικό οξύ.

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στα 4 και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Σοτάρετε για 2 λεπτά όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και τις μικρές πατάτες, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνετε με τον ζωμό του κοτόπουλου.

Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζετε την σούπα για 35-40 λεπτά.

Προσθέτετε το ρύζι 18-20 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.

ΓΡΑΤΣΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Leave a Reply