English

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΟΥ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ

Η αγαπημένη μου αθλήτρια είναι η  Μαρία Σάκκαρη. Είναι Ελληνίδα αθλήτρια της Αντισφαίρισης, κορυφαία για το 2020 και γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου το 1995 στην Αθήνα. Έχει ύψος 172 εκατοστά, είναι δεξιόχειρας και κάνει ρεβέρ και με τα δύο χέρια.

Από πολύ νεαρή ηλικία, το τένις μπήκε στη ζωή της. Έντεκα χρονών συμμετείχε στο πρώτο της ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στη Λαμία. Κατάφερε να φτάσει στο τελικό και από τότε η Σάκκαρη αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα.

Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της με το παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, ο οποίος είχε καταταγεί στην 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, ήταν επίσης τενίστρια έχοντας ρεκόρ καριέρας το No 43.

Καθώς οι γονείς της δεν ήθελαν να φύγει στο εξωτερικό, μια επαγγελματική ομάδα εκπαίδευσης έρχεται στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την εκπαίδευση της Σάκκαρη.

Το 2010, σε ηλικία μόλις 15 χρονών, συμμετέχει σε πρωταθλήματα στη Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα αλλά και στην Αφρική. Ένα χρόνο μετά, τα πρωταθλήματα γίνονται 11 και το 2012 αγγίζουν τα 21. Αποκορύφωμα ήταν το πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, όπου φτάνει στον τελικό και στο πρωτάθλημα του Ηρακλείου, όπου φτάνει στους ημιτελικούς.

Αυτή τη στιγμή, η Σάκκαρη παίζει μόνο σε διεθνή τουρνουά, αλλά δηλώνει ξεκάθαρα πως πολλές φορές τα ελληνικά πρωταθλήματα είναι πολύ καλύτερα.

Έχει κορυφαία κατάταξη τα νούμερα 20 (24/02/2020) και 169 (09/09/2019) στα μονά και τα διπλά αντίστοιχα και θεωρείται η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, μετά τη Λένα Δανιηλίδου .

Η καλύτερη στιγμή της στο τένις ήταν στο Grand Slam main draw του US Open το 2015.

Το 2016 η Σάκκαρη μπαίνει στις 64 κορυφαίες του Grand Slam, και θα αντιμετωπίσει την Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο.10 του ταμπλό, Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο (Ισπανία).

Το 2017, έφτασε στον τρίτο γύρο του τουρνουά Grand Slam για πρώτη φορά στο Australian Open ενώ έναν χρόνο αργότερα, έφτασε στο υψηλότερο σκαλί της παγκόσμιας κατάταξης της καριέρας της.

To 2019, η κατάκτηση του πρώτου τουρνουά της καριέρας της, στο Ραμπάτ, εκτόξευσε τη Μαρία Σάκκαρη στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης και η 23χρονη πρωταθλήτρια σκαρφάλωσε στο νούμερο 39 με 1.367 βαθμούς.

Επιπλέον, έχει παίξει με τις κορυφαίες τενίστριες παγκοσμίως.

Είναι η αγαπημένη μου αθλήτρια επειδή μου αρέσει και σε εμένα το τένις και επειδή πίστεψε στον εαυτό της και τα κατάφερε, και ακόμα όταν έχανε δεν τα παρατούσε αλλά πείσμωνε.

 

 

Ιωάννα Γαλαρνιώτη Ε΄3

One Comment on “ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΟΥ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ

  1. ΑΡΑΜΠΟΥΣΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Πολύ ωραίο άρθρο. Πράγματι η Σάκκαρη είναι πολύ καλή και μπορεί να φτάσει και ακόμα ψηλότερα.

Leave a Reply